150 TL Flash Bellek Önerisi

Bütçe
150 TL

453482

Kilopat
Makaleler
17
Yer
Türkiye, Ankara
Merhaba,

Yaklaşık 1-2 yıldır aynı flash bellekleri kullanıyorum ve ne yazık ki ikisi de arızalandı. Birisinin NAND ile alakalı bir sorunu oldu birisinin de PCB kartı zarar gördü. Bundan sonra yedekte duran bir flash belleğim vardı ve bunu kullanmak istedim ama bu flash belleğin de ne yazık ki macOS ile ilgili şeyleri yapabilmek için boyutu çok az idi. Bundan dolayı sizden bir flash bellek önerisi almak istedim. USB 2.0-3.0 benim için pek önemli değil diyebiliriz. Genel olarak boyutunun 64 GB veya 32 GB olması yetecektir. Önerilerinizi bekliyorum. Ekstra olarak aşağıda bütçemi belirttim.

Bütçe: 150 TL.

Merhaba,

Yaklaşık 1 - 2 yıldır aynı flash bellekleri kullanıyorum ve ne yazık ki ikisi de arızalandı. Birisinin NAND ile alakalı bir sorun oldu birisinin de PCB kartı zarar gördü. Bundan sonra yedekte duran bir flash belleğim vardı ve bunu kullanmak istedim ama bu flash bellek de ne yazık ki macOS ile ilgili şeyleri yapabilmek için boyutu çok az idi. Bundan dolayı sizden bir flash bellek önerisi almak istedim. USB 2.0 - 3.0 benim için pek önemli değil diyebiliriz. Genel olarak boyutunun 64 GB veya 32 GB gibi bir boyutunda olması yetecektir. Önerilerinizi bekliyorum. Ekstra olarak aşağıda bütçemi belirttim.

Toshiba, SanDisk, yıllardır kullanıyorum 8 ve 16 GB versiyonlarını. Alırsan üzmez.

Merhaba,

Yaklaşık 1-2 yıldır aynı flash bellekleri kullanıyorum ve ne yazık ki ikisi de arızalandı. Birisinin NAND ile alakalı bir sorunu oldu birisinin de PCB kartı zarar gördü. Bundan sonra yedekte duran bir flash belleğim vardı ve bunu kullanmak istedim ama bu flash belleğin de ne yazık ki macOS ile ilgili şeyleri yapabilmek için boyutu çok az idi. Bundan dolayı sizden bir flash bellek önerisi almak istedim. USB 2.0-3.0 benim için pek önemli değil diyebiliriz. Genel olarak boyutunun 64 GB veya 32 GB olması yetecektir. Önerilerinizi bekliyorum. Ekstra olarak aşağıda bütçemi belirttim.

Bütçene ve ihtiyacına göre boyutunu seçebilirsin.

Toshiba, SanDisk, yıllardır kullanıyorum 8 ve 16 GB versiyonlarını. Alırsan üzmez.
Toshiba'yı mağaza gibi yerlerde çok görmediğim için genel olarak o modelleri almıyorum. Onun dışında bundan önce "SanDisk Cruzer Blade" modelini kullanıyordum ve gayet memnundum diyebiliriz ama PCB kartı zarar gördükten sonra değiştirmem gerekti. Eğer başka kaliteli bir model bulamazsam geri "Cruzer Blade" modeline geçeceğim.
Bütçene ve ihtiyacına göre boyutunu seçebilirsin.
Gayet güzel duruyor aslında. USB 3.2 olması benim işime yarayacaktır büyük ihtimalle. Bu modeli biraz daha düşüneceğim çünkü fiyatı da gayet güzel gibi görünüyor.
Bunu uzun süredir kullanıyorum, hiç üzmedi beni.
SanDisk denediğim için biraz daha güveniyorum diyebiliriz. Önceden "Cruzer Blade" modelini kullanmıştım ama onun da PCB kartı kırıldı ne yazık ki. Bu modele de bir göz atayım.

SanDisk var bende faturası garanti kağıdı yok, nereden alındığı belli değildi bozuldu. SanDisk'e başvurdum mail yoluyla çat-pat İngilizce ile Polanya'ya postaladım yenisi geldi.
Ama unutma; yine SanDisk SD kartım bozulmuştu orijinal SanDisk ürünü değilmiş.

Toshiba'yı mağaza gibi yerlerde çok görmediğim için genel olarak o modelleri almıyorum. Onun dışında bundan önce "SanDisk Cruzer Blade" modelini kullanıyordum ve gayet memnundum diyebiliriz ama PCB kartı zarar gördükten sonra değiştirmem gerekti. Eğer başka kaliteli bir model bulamazsam geri "Cruzer Blade" modeline geçeceğim.

Gayet güzel duruyor aslında. USB 3.2 olması benim işime yarayacaktır büyük ihtimalle. Bu modeli biraz daha düşüneceğim çünkü fiyatı da gayet güzel gibi görünüyor.

SanDisk denediğim için biraz daha güveniyorum diyebiliriz. Önceden "Cruzer Blade" modelini kullanmıştım ama onun da PCB kartı kırıldı ne yazık ki. Bu modele de bir göz atayım.
Cruzer Glide 3.0 modeli de alınabilir.

SanDisk'in kontrolculerinde genelde sorun yasaniyor, forumda ust duzey urunleri disinda pek onerilmiyor. Rufus'la .iso yazdirirken 3 farkli USB'm mefta oldu. MacOS ile ilgilendiginize gore hizli okuma-yazma ve dayaniklilik sizin icin on planda olmali, butceyi 11 TL arttirabilirseniz benim de kullandigim Samsung Fit Plus'i onerebilirim. Depolama birimlerinde Samsung'u SanDisk'e tek gecerim.
Genelde SanDisk bellekler bu hataya sebep oluyor.

Exodia'nin Amazon yorumlarinda hem Turk hem de yabanci kullanicilar tarafindan yazma hizina dusuk denilmesini de belirtmeden gecemeyecegim:

Lexar JumpDrive V100 önerebilirim.
Lexar flash diskleri pek sevdiğim denmez. Genel olarak çoğu arızalanıyor çok çabuk. Bir tane kullandım ve pişman oldum diyebilirim. Ama yine de bir göz atacağım.
SanDisk'in kontrolculerinde genelde sorun yasaniyor, forumda ust duzey urunleri disinda pek onerilmiyor. Rufus'la .iso yazdirirken 3 farkli USB'm mefta oldu. MacOS ile ilgilendiginize gore hizli okuma-yazma ve dayaniklilik sizin icin on planda olmali, butceyi 11 TL arttirabilirseniz benim de kullandigim Samsung Fit Plus'i onerebilirim. Depolama birimlerinde Samsung'u SanDisk'e tek gecerim.

Exodia'nin Amazon yorumlarinda hem Turk hem de yabanci kullanicilar tarafindan yazma hizina dusuk denilmesini de belirtmeden gecemeyecegim:
Hız benim için önemli olmayacak şu an. Önemli olan boyutu olacak. Onun dışında Samsung Fit Plus modeline de bir göz atayım. Akşama doğru tam bir karar verip yarın satın alacağım sanırım flash belleği.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı