150 TL'ye işlemci soğutucusu Alınır mı?

Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Research&Development Engineer
Hacım öncelikle 1 ayın ardından tekrar selamlar. Bir noktayı yanlış yazdım diye 1 ay ceza yedim, bence saçma.
Neyse konuya geleyim. Bende asus r7 240 4gb vardı. Satılık ilanı var internette 200 tl'ye. Ama babacığım herkes kardeş 150'ye versene diye dırdır... Ben şimdi 150 tl'ye sağlam bir işlemci soğutucu alabilir miyim? Kartı 150'ye bırakmam doğru olur mu?
@BilgisayarKurdu

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben herkes her halta 970 al yazısını trolledim diye 2066'ya kadar yedim. :D Alırsın tabi intel stok fanıyla hiçbir halt yapamazsın sıkıntılı soğutucu sırf soğutma diye görsünler diye konulmuş yani o derece berbat.

150 tl'ye bunu alabilirsin.
Silverstone AR01 12cm Fanlı Intel LGA 1366 / LGA115X / LGA 1151/ LGA775 / LGA 2011 ve FM1 / FM2 / AM2 / AM3 İşlemci Soğutucusu
Halt demişsin yine, ceza atabilirler yine hocam dikkat. Kart ucuza mı gider sizce 150 ye?

R7 240 ın piyasası nedir hocam tam bilmiyorum, 150tl sizi çok üzmiyecekse satabilirsiniz. Gayet de iyi soğutucu alırsınız o fiyata. @Krieg The Psycho nun dediği soğutucu gayet iyidir, gerçi kaliteli marka aldıktan sonra birbirleri arasında çok performans farkı olacağını sanmıyorum. Sadece tavsiyem, yüksek fan devirlerinde kafa ütüleyecek fan tercih etmemen olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.

Hacılar iyi söylemişsiniz ancak soğutucu konusunda tam karar veremedim. 1150 soket ile uyumlu, sessiz ve bir o kadar iyi soğutma sağlayacak bir soğutucu olmalı. Ayrıca 150 tl vermişken ileride de işe yarayacak bir soğutucu olmalı.

Selam, bende xigmatek gaia adlı soğutucu var zamanında 50-60 liraya almıştım ve bakır ısı boruları işlemciye direk temas ediyor. Şu anki sistemden önce 3 çekirdekli athlon işlemcimi normalden 600 mhz fazlasına overclock yapmama rağmen ısısını normal değerlerde tutuyordu. Şu an i5 6400 var ve termal macun "olmamasına" rağmen 45 derecenin üzerini hiçbir oyunda görmedim. Stress testlerinde de aynı değer.

Selam, bende xigmatek gaia adlı soğutucu var zamanında 50-60 liraya almıştım ve bakır ısı boruları işlemciye direk temas ediyor. Şu anki sistemden önce 3 çekirdekli athlon işlemcimi normalden 600 mhz fazlasına overclock yapmama rağmen ısısını normal değerlerde tutuyordu. Şu an i5 6400 var ve termal macun "olmamasına" rağmen 45 derecenin üzerini hiçbir oyunda görmedim. Stress testlerinde de aynı değer.
Hocam aynı soğutucunun, tasarımının heryeri aynı ama markası farklı olanı 130 küsür lira. Şimdi insan düşünüyor bu kadar fiyat farkı niye diye. i7 4770 ile kullanıcağım,1150 soket. Uyumludur sanırım.
Aslında sesi de çok önemli. Yükte kaç rpm dönüyor, ses çıkarıyor mu?

Hocam aynı soğutucunun, tasarımının heryeri aynı ama markası farklı olanı 130 küsür lira. Şimdi insan düşünüyor bu kadar fiyat farkı niye diye. i7 4770 ile kullanıcağım,1150 soket. Uyumludur sanırım.
Aslında sesi de çok önemli. Yükte kaç rpm dönüyor, ses çıkarıyor mu?
Geç cevap için üzgünüm, ses konusunda; kullandığım kasada 6 adet fan var, ekran kartının fanı ve diğer fanları kapattığımda psu ile işlemci fanının sesini duyamıyorum. Geceleri özellikle açık kalması gereken zamanlarda böyle yapıyorum ve uyurken ses konusunda çok titizim diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı