150 TL'ye MSI GTX 760 O.C Ekran Kartına PSU Tavsiyesi

Bloji48

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC GDDR5 2GB 256Bit ekran kartını almayı planlıyorum. Bu karta uygun güç kaynağı tercihi yapamadım. Sistemimde şu an 250 Watt'lık bir PSU kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. 500 Watt'lık bir PSU yeterlidir diye düşünüyorum fakat aklıma takılan bir durum var. Henüz yeni ekran kartlarından kullanmadım. GTX 760'ın üzerindeki 6 ve 8'lik pin girişlerine yabancıyım. Birinci sorum, bunların ikisini de kullanacak mıyım? İkinci sorum, baktığım güç kaynaklarının çoğunda 6'lık veya 4+4' lük pin konnektörleri var gerekli olan 8'lik pin için çevirme gibi bir şey yapılıyormuş 6' dan 8' e ama yabancı forumlarda bunun sağlıklı olmadığı söyleniyor yani hem 6, hem 8 lik pini olan bir PSU mu almalıyım yoksa çevirme yaparsam sıkıntı yaşar mıyım?
Son olarak bu karta uygun bir PSU tavsiyeniz var mıdır? Bütçem 150 lira.
(Bir hatam varsa kusura bakmayın, cahilliğime verin. :))

Lp8Nr1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kullandığım malesef everest hocam :) ama yeni alacağım yani ekran kartını bu güç kaynağına bağlamak gibi bir düşüncem tabi ki yok konunun sonunda belirtmiştim tahminen 150-160 liraya kadar bir güç kaynağı almayı planlıyorum vatan bilgisayarda Xigmatek markalı güç kaynaklarının fiyatları uygun gibi geldi ama yinede 150-160 liraya kadar alabileceğim en iyi marka model nedir sizlere danışmak isterim..

İntel Pentium Dual Core E6700 3.20 GHz ve 4 GB RAM var hocam. 80 plus olması konusunda çok ısrarcı yorumlar gördüm bu Zalman'da, öyle midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
%75 verimlilikte ZM500-LE. Xigmatek %80 olsa da peak (yani gerçek verdiği güç) değeri düşük oluyor. Ayrıca o işlemci ile zorlayıcı Multiplayer oyunlar dışında pek bir sıkıntı çekmezsin. Son olarak en kısa sürede bir 4Gb daha eklemeni şiddetle öneririm zira GTA V gibi çoğu oyun minimum 4 istiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı