1500 1600 TL'lik sistem önerisi

N.Can

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba başlıktada belirttiğim gibi bütcem 1500 1600 TL oyun oynama amaçlı alıyorum bilgisayarımı araştırdıktan sonra AMD sistem toplamaya karar verdim fakat ekran kartım Geforce olacak yardımcı olup bana bir sistem toplyacak varsa cok iyi olur. Şimdiden cok saolun acil yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar. Harddisk cd okuyucu ve monitörüm var Bana lazım olan parçalar.

Anakart:--

Ekran Kartı:--

İşlemci:--

Ram--

Dış Kasa:--

SSD: ---

Toplam Bütçe 1500 1600 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle düşük bütçede Nvidia ekran kartı tercih etmek gibi bir hataya düşmeyin. Nvidia'nın yeni serisi (GTX 9xx) hariç diğer kartları aynı fiyatlardaki AMD kartlarından çok daha az performans veriyor. Yani AMD ekran kartları bu bütçede fiyatına oranla daha yüksek performans veriyor.

Alttaki sistemi size tavsiye ederim. Eğer SSD eklemezseniz R9 285 ekran kartını sisteme ekleyebilirsiniz.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim fakat aklımda bir iki soru daha var. Öncelikle 4 GB ram yeterli midir ve daha önce hiç Powercolor marka birşey kullanmadım kaliteli midir? Kendimde bir sistem yaptım fakat bu konulardan pek iyi anlamam. Sizce bu sistem nasıl olmuş ? Yaptıgınız sistem cok hosuma gitti sadece ekran kartından ve 4 gb ramin yeterlimidir kafamdaki soru o.
Sunada bi göz atın:

• Sisteminizde anakartla, işlemci uyumsuz. FX 6300'le beraber kullanılabilecek belki de en uygun fiyatlı anakart benim sisteme koyduğum anakarttır.
  • Kasa olarak ise Everest gibi markalar yerine biraz daha bütçe ayırıp Cooler Master, Corsair gibi markaları tercih etmeni öneririm. Zalman Z3 Plus alıp yanına güç kaynağı da alabilirsin fakat ikisi beraber çok uygun fiyatlı olmuyor. 500 watt şu an için yeterli olabilir diyorsan uygun fiyatlı şu kasayı da düşünebilirsin: Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
  • Ekran kartı olarak hala AMD tercih etmeni öneririm. Powercolor, R9 serisindeki en iyi markalardan biridir. Kullanıcı yorumlarını okuyarak bilgi sahibi olabilirsin ama ben şikayet edene şu ana kadar rastalamadım.
  • Ram olarak 4 GB yeterli olacaktır. Bazı oyunların sistem gereksinimlerinde 4 GB'ın daha üstü ram'ler gösterilse de şu an 4 GB ram piyasadaki hiçbir oyunda problem yaşatmıyor. Zaten ihtiyacın olduğu zaman 4 GB daha takviye yapabilirsin.

Anladım cok teşşekkür ederim. Kararımı verdim. Tamamen AMD bir sistem topluycam .Sizinle ayrıntılı olarak konusabileceğim bir yer var mı? Acaba bir iki kısa sorum daha olacak da. Diğer arkadaşlarında Sistem tavsiyelerini bekliyorum. Ayrıca bu sistemi Vatan pc den almaya kalksam onlara suan elimdeki hard disk ve cd okuyucuyu taktırabilir miyim? Takarlar mı illa o anda almam mı gerekir?

Harddiski ve DVD sürücüsünü takmasalar bile internetten rehberleri izleyerek bunu yapabilirsin, zor olacağını sanmıyorum.

Başka sorularını da buradan bana sorabilirsin.

Peki bu yukarıda önerdiğiniz sistemi alsam beni kaç yıl idare eder yani kaç yıl daha piyasaya cıkacak oyunları oynarım? BF4 gibi yeni cıkacak olan gta 5 gibi oyunları hangi ayarlarda oynarım ? İleride 4 GB ram takviyesi yapabilirim.

BF4'te Ultra'da (detaylı ayarları bilmiyorum) 1080p'de 40-50 FPS arası veriyor 270X genelde. GTA 5'in sistem gereksinimleri değil fakat bu kartla muhtemelen Ultra-High arası bir ayarda oynarsın diye tahmin ediyorum.

Tahmini olarak söylüyorum: 2 yıla yakın, oyunları yüksek ayarda(high veya ultra) oynarsın ondan sonraki 3-4 yıl medium ve zaman ilerledikçe low'da çalıştırır oyunları.

Anladım cok teşşekkür ederim yukarıdaki sistemi almayı düşünüyorum. Ekran kartı hakkında birazdaha inceleme yapıcam yorumları okuycam tavsiyelerinizi bekliyorum. M.Hakan Çok teşşekkür ederim sayende aydınlandım.

M.Hakan Bu ekran kartının Aynı modelinin Sonunda X olmayını var. O biraz daha ucuz. Arasında cok performans farkı varmıdır bütceyi biraz daha azaltabilir miyim onu alarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…