1500-1700 arası oyun ve grafik icin sistem toplama

Mtx anakart aldım ama yanlısmı yaptım atx pahalı gibi
Bu anakart nasıl amd uyumlumu ben gigabyte matx aldm iptaşmi etsem?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200325-082311_n11com.jpg
    154,6 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Mtx anakart aldım ama yanlısmı yaptım atx pahalı gibi
Bu anakart nasıl amd uyumlumu ben gigabyte matx aldm iptaşmi etsem?
bu anakartı almanı öneririm
amd sistemlerde giriş seviyesinde en çok kullanılan anakarttır
işlemci
ekran kartı

Bütçeyi olabildiğince düşürmek istiyorsan arkadaşın önerdiği B450 anakart daha mantıklı. Üstelik OC desteği de var. Ryzen 1200 kullanacaksan RX 570 gibi bir ekran kartına darboğaz yapacaktır. Stok fan ile en azından 3.6 GHZ hızlara çıkıp daha iyi FPS'ler alabilirsin.

Darboğaz olduğunu kim söyledi? Ben ikisini beraber kullanıyorum ve hiçbir oyunda darboğaz ve işlemci yetmemezliği söz konusu değil. Birçok sitede %6 darboğaz olduğu yazıyor ki %10'u geçmiyorsa darboğaz sayılmaz, yani yok bile.

Eski sistemimde gördüğüm değerlere göre darboğaz olduğunu söylüyorum. GTA 5'de işlemci kullanımı %90, ekran kartı kullanımı devamlı olarak değişerek %40-50-60-70 nadiren de %90. NFS HEAT oynarken işlemci kullanımı %90 ve üzeri ekran kartı kullanımı medium ayarlarda %60-80 arası. CS GO'yu hiç söylemeye bile gerek yok. Oynadığım oyunlar işlemci ağırlıklı oyunlar olduğu için darboğaz yapması normal olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…