1500-1800 TL'ye monitör ve panel önerisi

AOC daha iyi değilmi reis ya boyle şekil şemalde daha güzel duruyor
Öncelikle hangi AOC'den bahsediyoruz C24G1 mi yoksa 24G2U mu?

VP249QR, monitör ararken radarıma kısa süreli olsa da girmiş ve hızlıca çıkmış bir monitör. Özellikle gayet iyi ve yeterli olmasına rağmen ergonomik özelliklerinin olmaması seçeneklerim dışına atmıştı kendisini. 1500+ TL para harcayıp ergonomik özellikleri olmayan kısıtlayıcı bir monitör istemedim açıkçası.

En azından yukarı-aşağı, sağa-sola hareketlerine sahip bir model istiyordum. Ölü piksel olayında uğraşmamak için alırken Vatan'ı tercih ettim. 24G2U Vatan'da olmadığı için C24G1 aldım. Sıkıntısız geldi, kontrollerini mağazada yaptığımda sorunu yoktu. 2-3 gündür kullanıyorum. Şimdilik oldukça memnunum.

VP249QR üzmeyecek bir monitördür. Ancak bu kadar para harcadıktan sonra insan ergonomik özellikleri de istemiyor değil.

24G2U şu anki tercihim C24G1 farkları varmıkı aynı monitör gibi.

24G2U şu anki tercihim C24G1 farkları varmıkı aynı monitör gibi.

24G2U IPS panel, C24G1 VA panel. Bildiğim kadarıyla 24G2U'nun pivot özelliği de var. Bu özellik C24G1'de mevcut değil. Zaten 1500R bir monitörde olmaması çok mantıksız değil. IPS ve VA panellerin kimi yerlerde avantajları var. Örneğin VA panel kontrast oranında tüm panel türlerinde daha iyi. IPS ise renk başarımı konusunda daha iyi. Konunun başındaki yorumumdaki linkini verdiğim kaynaktan daha rahat bilgi edinilebilir.

24G2U özelinde çok fazla ölü piksel sorunu ve şikayeti var. Bildiğim kadarıyla 24G2U'nun bir telegram grubu var. Grupta yapılan bir ankette kullanıcıların neredeyse %50'sinde ölü piksel çıkmış. Ayrıca Panda panel kullanıyor. Kimi kullanıcılar bu sorunları Panda panele bağlıyor ancak tabii ki net bir şey söylemek mümkün değil.

Eğer ölü piksel çıkarsa değişim yapılıyor ancak bu konuda net olarak emin değilim. Ben İncehesap'tan 8 Mayıs'ta 27G2U'yu indirimle aldım. Ölü piksel çıktı. Geri kargola, iadeyi bekle derken 3 Haziran'da para iade edildi. Yani bir ay boşa geçti. Ölü pikselde böyle bir sorun da var. İade kabul edilse bile süreç uzayabiliyor.

Eğer imkan varsa görüp test ettirerek almak lazım. Şahsen ben bir daha sorun yaşamamak için daha fazla para ödemeyi kabul ederek ikinci seferinde Vatan'dan satın aldım. Mağazada yoktu ürün getirttiler, kontrol ettim aldım. 3 Haziran akşam üzeri satın aldım 8 Haziran Pazartesi geldi. Eğer bir sorun olsaydı ikinci bir ürünün gelmesini bekleyecektim ki tahminim o da Cuma gününe kadar gelmiş olurdu.

Bu nedir ya bu kadar uraşırsam valla hiç almam daha iyi
Çok da kötü olmadığı sürece benim için tasarım o kadar önemli değil usta fiyat performans önemli

Ya bende de oyle ama sonucta 1400-1500 TL para vereceğim biraz güzel durması isterim ek olarak pivot özelliği çok dikkatimi çekiyor ya

Bu nedir ya bu kadar uraşırsam valla hiç almam daha iyi

Ya bende de oyle ama sonucta 1400-1500 TL para vereceğim biraz güzel durması isterim ek olarak pivot özelliği çok dikkatimi çekiyor ya
24G2U modelinin satıcılarından biri olan ve ölü pikselde sıkıntı çıkarmayıp direkt değişim yapan QP bilişim firmasının bir dönem tüm stoklarını AOC'ye geri iade ettiğini bir yerde okuduğumu hatırlıyorum. Bunu okuduktan bir süre sonra satış yapmaya tekrar başlamışlardı. Belki belli bir parti üründe de sorun olabilir.

Son zamanlarda durum ne açıkçası bilmiyorum. Belki de bu sorun çözülmüş ve oranlar normal bir monitörde ölü piksel çıkması şansı ile aynıdır.

Ölü piksel sorunu her monitörde olabilen bir şey. Geçtiğimiz günlerde şu konudaki arkadaş Vatan mağazasından VG279Q modelini almak istedi. Mağazada açılan 3 monitörde de ölü piksel olduğunu belirtti. Yani bu iş biraz şans işi.

Yani kısacası şansın varsa kolay halledersin yoksa uğraş üstüne uğraş

JD27FG1MS144
Şu alınır mı 1500-1600 bandında.
JD27FG1MS144 veya
G2460PF 24
bu
Şu alınır mı 1500-1600 bandında.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…