1500₺ Arduino Alışveriş tavsiyeleri

Begefendi

Hectopat
Daha fazla  
Başlangıç seviye Arduino biliyorum, ekipman yetersizliği ve kursu bitirmem nedeniyle öğrendiklerimle kaldım. Artık kendi şahsi Arduino ekipmanlarımın olmasını istiyorum. Yanında ATtiny85 ve 150₺ civarı olan bir STM kartı da alacağım onları da öğrenmek için. Onlar dışında yaklaşık 1200₺-1300₺ bütçem var. Aklımda bir proje de var ve onun için ekstra olarak Robotistan'da bulduğum "1W hoparlör"ü de alacağım. Sizce hangi seti ve yanına neler almalıyım? Alışverişimin tamamını Robotistan'dan yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Robotistan dışında Robolinkmarket'e de bakabilirsiniz.

Arduino UNO olmazsa olmaz kendinize güzel bir Arduino UNO seti alabilirsiniz fakat seti kendiniz seçmelisiniz.

Set içeriğine bakıp oradakilerle neler yapabilirsiniz baka baka kendinize uygun bir set bulabilirsiniz.

Ben de YouTube'dan Robo90'nın Arduino kursu ile öğrendim ve çok iyi bir kursdu.

Galiba siz Udemy'den robotistan kursu aldınız ve oradaki indirim kodu için sadece Robotistan'dan almak istiyorsunuz.

Biraz boşa para vermişsiniz eğer öyleyse bence Robo90'nın kursu çok daha iyiydi.

Seti kendiniz seçseniz dediğim gibi daha güzel olur içinde RFID okuyucu falan olan bir set tercih ederseniz daha spesifik projeler de yapabilirsiniz.

Ayrıca 5V Arduino uyumlu röle alarak da şebeke elektriği kullanan komponentleri de kontrol edebilirsiniz.

Projelerinizde sorunla karşılaşırsanız yardımcı olurum zaten "geliştirme kartları" kategorisini takip ediyorum.

Yakın zamanda da Arduino ile direksiyon seti yapımı rehberi açabilirim.

Yıllar önce aldığım bir rehber vardı o kadar yakın zamanda rehber almadım, Leonardo proje seti almayı düşünüyordum klavye mouse gibi kullanılabiliyor olmasından ve duyduğum kadarıyla biraz daha iyi olmasından dolayı.

Ben de direksiyon setini leonardo ile yapacağım zaten hocam, leonardo seti almak oldukça mantıklı bir seçim. Siz de direksiyon seti yapabilirsiniz.

Robo90'nın Arduino kursunu da izleyin derim 29 video var. Belki bilmediğiniz şeyleri öğrenirsiniz. Ben o 29 video ile askari düzeyde her türlü projeyi yapabilecek seviyeye geldim.

Hocam orta segment seviyede setler satılıyor onlara bakabilirsiniz bir de yazılımsal/donanımsal bir sıkıntınız olur ise beni etiketleyebilirsiniz.

Leonardo'nun üzerindeki 32U4 çipinde bulunan dahili haberleşme modülü sayesinde bilgisayar ile direkt olarak haberleşiyor bu da Leonardo'yu klavye, fare ve gamepad olarak tanıtmamıza imkan tanıyor.

Gamepad olarak tanıtınca da direksiyon seti yapabiliyorsunuz, illaki Robotistan'ın Arduino ile direksiyon seti yapımı videosunu görmüşsünüzdür İlge İpek çekti videoyu.

Son düzenleme:
Leonardo Proje seti ve birkaç ek parça alıcam. Kararımı kesinleştirdiğiniz teşekkürler.

Set almak yerine kendiniz istediğiniz parçaları seçebilirsiniz. Ayrıca STM32-Nucleo ayrı bir dünya haberiniz olsun. STM'i Arduino IDE'si ile programlamayı demiyorum saçma bir şey o. Basit bir multimetre de almanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…