Ben çok uzun zamandır AMD Athlon ve GT 630 ikilisine sahip sistemde takılı kaldım dostum, yakın zamanda umarım RX 5700XT falan bir sistem toplayacağım. Kurtuluyorum yani çileden. Bunu almamın sebebi ucuz olması ve üstüne kalanı biriktirip Xbox series X almak isteyişim. Uzun süre güncel oyunları çok yüksek grafiklerde oynamak istiyorsanız en mantıklı çözüm yolu, en ucuzu oyun konsolu almaktır. Xbox series X bilgisayarımdan daha ucuz olacak ama daha güçlü olacak ve tahminen 6-7 yıl boyunca krallar gibi her oyunu oynatacak sana. Fakat genel işlemler için, FL Studio kullanmak istersin bakarsın, gaza gelirsin, video editleme yapmak istersin vb. en iyisi bir bilgisayardır, ağır işlerle uğraşmayacaksan işini götüren bir laptop alırsın dostum. Fakat dediğim gibi, uzun süre güncel oyunları sıkıntısız oynamanın en ucuz yöntemi bir oyun konsolu almaktır. Kötü yanı ise Windows işletim sistemindeki gibi serbest olamayacaksın. Fakat o oyun konsolunun dengi bir bilgisayar sana çok daha pahalıya da patlayacaktır. RTX 2080 Super fe 11.2 tflops, Xbox series X ise 12 tflops güce sahip, fakat ekran kartı zaten konsol kadar ediyor, işlemci RAM vs. saymıyorum bile. Fakat senin o konsolla fazla bir seçeneğin olmayacak, oyun oyun oyun.
Biliyorum biraz alakasız konuştum ama belirteyim dedim, belki oyun oynayacaksan daha iyi bir çözüm biraz diş sıkıp Xbox ya da PS5 alman olacaktır?