AMD A10 7870K işlemcili bir sistem toplamak istiyorum. Anakart nasıl, uygun olur mu ? Bir de ileride dual grapichs yapmak istiyorum. Hangi kartlarla mümkün olabilir? Sistemimdeki eksiklik veya yanlışları söyleyebilir misiniz ?
APU sistemde performans alman için RAM en az 2133 MHZ olmalı, çünkü APU sistemler sistem belleğini kullanıyorlar. Ekran kartı belleklerinin frekanslarının yüksek oldukları malum. 8GB 2133 RAM 250 TL. 150 TL'ye 8 GB RAM alınabiliyor. Bu da demek oluyor ki APU alırsan işlemci 100 TL daha pahalıya geliyor. Kingston 8GB HyperX FURY Red 1600MHz DDR3 CL10 Ram (HX316C10FR/8)
1500 liraya APU sistem düşünmekte iyi etmişsin bence. Fakat kasanı beğenmedim, Bir de @klink 'in dediği doğru. Yüksek MHz ile çalışan RAM alman gerekiyor. Tabi ona uygun bir de anakart.
Klinkin sistemi al en mantıklısı. Apunun içinde r7 240 ın birazcık güçlü versiyonu var. R7 260x bin basar ancak alabilirsen r7 360 almaya bak. Ssd alma daha ekran kartını yüksek tut.
O bütçeye daha iyi bir sistem toplanabilir ama konuyu hortlatmamak için atıyorum . RAM modüllerini overclock ederek 2400MHz hızına çıkarıp üstüne APU'yu overclock ederek iyi bir seviyeye gelebilir sistem .