1500 TL Claw Grip Fare Önerisi

AykutKoc

Picopat
Merhabalar.

Fare satın alacağım, üç ürün arasında kaldım. Öncelikle ihtiyaçlarım:
-Claw grip (pençe misali) bir şekilde kullanıyormuşum fareyi, bunu destekleyen ve yassı olmayan bir fare olması gerekli.
-FPS oyuncusuyum, oynadığım Hunt Showdown vb. gibi oyunlar, tepkime süresine ve hızlı hareketleri destekleyen bir fare olmalı.
-8000hz tepkime süresi, 50g ve üstü sürükleme kuvveti, 300ips ve üzeri tarama hızı olmalı.
-Tercihen sade görünümlü bir fare olsa daha iyi olur, DPI'ı yüksek, 25 tuşlu, rgb, şekilli şukullu bir fare aramıyorum, ama malesef bu özelliklerde hep böyle fareler oluyor.
-Bir de uzun ömürlü olmalı.
-Fiyat 1500TL'yi aşmamalı.

Üç seçim yaptım:
1: Evga x17

2: Corsair Sabre Pro

3: Razer Viper 8khz

Bunlardan hangisi mantıklı geliyor size? Benim gönlüm Razer Viper'dan yana.

Varsa sizin önerinizi alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
8000 Hz şart mı? Hissedilemeyecek bir fark yerine XM1R gibi daha iyi seçenekler veya kablosuz modeller çok daha mantıklı aslında.
Nesi daha iyi bir seçenek yapıyor sizce bu modeli, bilmediğim için soruyorum kısaca açıklayabilir misiniz?
Bir de kablosuz çok severim ama istediği kadar hızlı olsun kablosuz olunca gecikmeden kurtulamıyorunuz malesef.

Nesi daha iyi bir seçenek yapıyor sizce bu modeli, bilmediğim için soruyorum kısaca açıklayabilir misiniz?
Bir de kablosuz çok severim ama istediği kadar hızlı olsun kablosuz olunca gecikmeden kurtulamıyorunuz maalesef.
Donanım olarak daha iyi denemez tabii ki ancak o sensör farkı pek hissedilir bir şey değil belli bir seviyeden sonra. XM1R daha çok shape dediğimiz şeklinden dolayı tercih ediliyor. Skatez, Switch olarak ikisi de kaliteli zaten.

Merhabalar.

Fare satın alacağım, üç ürün arasında kaldım. Öncelikle ihtiyaçlarım:
-Claw grip (pençe misali) bir şekilde kullanıyormuşum fareyi, bunu destekleyen ve yassı olmayan bir fare olması gerekli.
-FPS oyuncusuyum, oynadığım Hunt Showdown vb. gibi oyunlar, tepkime süresine ve hızlı hareketleri destekleyen bir fare olmalı.
-8000hz tepkime süresi, 50g ve üstü sürükleme kuvveti, 300ips ve üzeri tarama hızı olmalı.
-Tercihen sade görünümlü bir fare olsa daha iyi olur, DPI'ı yüksek, 25 tuşlu, rgb, şekilli şukullu bir fare aramıyorum, ama malesef bu özelliklerde hep böyle fareler oluyor.
-Bir de uzun ömürlü olmalı.
-Fiyat 1500TL'yi aşmamalı.

Üç seçim yaptım:
1: Evga x17

2: Corsair Sabre Pro

3: Razer Viper 8khz

Bunlardan hangisi mantıklı geliyor size? Benim gönlüm Razer Viper'dan yana.

Varsa sizin önerinizi alabilir miyim?
Razer alınabilir. Götürür sizi.

Razer Viper 8k aldım Media Markt'tan. İnternette her yerde aynı fiyattı, kazık yemedim galiba.
Uygulaması kafa yedirtici. Her yer reklam, bilgisayar açılınca elli tane arkaplan programı açılması için ayarlıyor, ve hepsi de internete bağlanmaya çalışıyor, resmen spyware. Simplewall kullanmasam hepsini silerdim açıkçası. Onun haricinde duvar kağıdı uygulamasını çok beğendim, Wallpaper Engine'e gerek kalmadan hareketli duvar kağıdı uygulayabiliyorsun ayrıca oyuna girince otomatik duruyor. Güzel bir ekstra.
Polling rate testinde max 6k görebildim ama olsun yeterli.
RGB'sini direkt kapattım.
Kablosu mousepad'e sürtüyor, o şekilde kıvrılarak katlanmış, zamanla düzelir diye umuyorum.
Malzeme kalitesi genel olarak fena değil.
Bir oyuna girdim, bundan önce kullandığım fareye (eski steelseries rival 100 bozulunca yatağın altından çıkardığım 16 yıl önce aldığım ilk farem a4tech ps/2) göre devasa fark var rahatlık, hassasiyet konularında. E olsun o kadar :D
Uzun vadede olacakları yazarım unutmazsam.

Hocam 8k bazı oyunlarda vs. takılma yapıp hata verebiliyor, o yüzden sanırım 4k en akıcı ve sorunsuzu olacaktır, bir araştırın. Mükemmel bir tuş ve sensör performansı var, sonsuza dek double click hatası almayacaksınız ve en hızlı tepki süresini alacaksınız, hayırlı olsun. Son olarak sizleri synapse'den kurtaracak bir bilgi bırakayım buraya, mouseunuzun tüm tuş ve dpi ayarları mouse'un anakartına fiziksel olarak kayıt oluyor, yani synapse'i ayarlarınızı yapıp gönül rahatlığıyla silebilirsiniz sonrasında. Sadece ayarlamanız için lazım Synapse, o olmadan da ayarlar kayıtlı kalıyor. Tuşlarınıza klavye fonksiyon ayarını seçerek (ben genelde böyle yapıyorum, diğer seçeneklerde işe yarar) tek tek istediğiniz fonksiyonları ekleyin, DPI ayarlarınızı yapın ve renklerini unutmayın (tuşla değiştirdiğinizde hangi DPI yaptığınızı anlamanız adına), sonra her şeyi kaydedip programı silin. Sadece rgb renk ayarı ve LOD ayarı, yani mouseun sensörünün yükseklik algılama ayarı kayıt olmuyor sanırım ki onlarda büyük bir problem değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı