1500 TL ekran kartı ve işlemci önerisi

YavuzSelimB

Femtopat
Merhabalar benim bilgisayarımda 4 GB RAM ve HD 7540 ekran kartı var, işlemciyi maalesef bilmiyorum ve 1500 TL bütçem var. Ben bu bilgisayar ile 50-60 FPS GTA 5 oynasam bana yeterli, bana ekran kartı ve işlemci tavsiyelerinizi belirtebilir misiniz? (İşlemciyi ogrenebilirsem geri dönüş yaparım)

Hocam, işlemci bilmeden tavsiye sağlıklı olmaz. Fakat RAM olarak 8 GB yapın derim.

CPU-Z programını indirin oradan bakabilirsiniz internetten nasıl bulacağınıza bakın sonra öneri yapabiliriz.

Bu bilgisayara girin, boş bir alana sağ tık yapın ve özellikler deyin. İşlemcinizi göreceksiniz. Eğer işlemciniz kötü değilse en kötü RX560 alabilirsiniz.

CPU-Z programını indirin oradan bakabilirsiniz internetten nasıl bulacağınıza bakın sonra öneri yapabiliriz.

Program indirmesine gerek yok dediğimi yapsa zaten bulur.

RX 460 alabilirsiniz o sisteme uygun fiyatlı olarak bundan artan parayla da eksik olan kısımları düzeltirsiniz, İ39100F ve 4 GB daha ram alabilirsiniz

İşlemci olarak anakartın ile uyumlu olarak ikinci elden Athlon X4 860K/870K/880K modellerinden birini 200-300TL bandına al. Ekran kartı olarak ise 850TL bandına sıfır RX 560 4GB tercih et. Bütçen biraz artacak. Onunla da sistemine 150TL civarına 4GB daha RAM al. Gerçi hepsini alsan bile biraz bütçen artıyor onu da cebine at

Bu şekilde 1080P en yüksek ayarlarda bile akıcı GTA5 oynarsınız.
Peki benim ASUS'a 58 M-K anakartıma 9100F ile RX 570 uyumlu olur mu yani sorun çıkartır mı?
Anakartına 9100F uymaz. 9100F takmak için yeni anakart ve o anakarta uyumlu yeni DDR4 RAM alman gerek. Bence 1500TL gibi bir bütçede bu masrafa girmek mantıklı olmaz.

Son düzenleme:
Anakartınızı bilmiyoruz. Eğer anakart yenileyebilecekseniz 9100F-2.el RX 570 alınabilir.
peki benim asus a 58 m-k anakartıma 9100f ile rx 570 uyumlu olur mu yani sorun çıkartır mı ?
bilgi verdigin için teşekkürler almaya çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…