İşlemciyi G3258 seçmemin sebebi daha iyisine bütçem yetmiyor. Değiştirmemi önerdiğiniz parçaları söylerseniz sevinirim. İleride i7 4790K alacağım.
Not: Hepsi sıfır ürünlerdir, daha uyguna alabileceğim yer varsa oraya yönelmek isterim.
Hocam bence eski bir mimariye para harcamayın. Neden diyecekseniz her geçen gün yeni birşey çıkıyor ve yeni şeyler çıktıkça bir öncekilerin işlevselliği azalmaya başlıyor. Ben senin yerinde olsam resimdeki sistemi alır, bir kaç ay idare edip güzel bir ekran kartı alıp yoluma devam ederdim, bu sistem senin bir çok ihtiyacınızı karşılayacak güçte bir sistem. Bu benim kendi kanaatim tercih tabi senindir. O sistemi alıp ilerde 1000 lira verip işlemci almaktansa bu sistemi alıp 1000 lira verip üst segment bir ekran kartı ile hem daha güncel bir sistem yapmış olursun hemde oyunlar içinde iyi bir sistem yapmış olursun. 2. Önerim ise elinizdeki bütçenize biraz ekleme yapıp resimdeki işlemciyi i3 yapıp ekran kartı ekleyip yola devam etmekte olabilir.
Not: bütçe kısıtlı olduğundan kasayı pek verimli bir kasa koyamadım. O kasayı örnek olarak düşünün.
İ3'lü ve Ekran kartılı olsun derseniz de aşağıdaki sistemi alabilirsiniz. Siz dediğiniz parçaları o fiyatlara bulduysanız bu sistemi 1300-1400'e toplarsınız artan parayla 1tb hdd alabilirsiniz, ihtiyacınız yoksa anakartı bazooka alabilirsiniz:
MSI H110M PRO VD Anakart
MSI R7 370 Ekran Kartı
KINGSTON HYPERX FURY 8GB DDR4 2133MHz CL14 RAM
Samsung 850 EVO 120 GB SSD
Zalman Z3 Kasa 600W PSU
Intel İ3 6100 İŞLEMCİ
Ben o fiyatlarda bulamadım parçaları hatta KDV'siz fiyatları bile o kadar düşük değil ama ben sinerji'den topladığım da böyle bir sistem oluyor:
(Donanım fiyatlarında KDV dahil değildir, sepet toplam fiyatına KDV yansıtılmıştır)