Ben sizin dusuncelerinize katilmiyorum degisken bir sey soyledikleriniz hele ki mause tutuslari farki var sizde sikinti yaratan baskasinda yaratmayabilir. Ayrica ben o soylediginiz urunleri kullanipta hic memnun kalmayan gormedim. Fakat simdi bir durum var ki corsair e bakiyorsun rgb aydinlatma demis bildigin klavyenin yanindan led serit gecmis gibi hic oturmamis razer bu isi biliyor. Kulaklik konusunda haklisin cok sikayet gordum agir falanmis. Corsair i onermem pek de steel series kulaklikta guzel.Tüm seti Razer olan biri olarak söylüyorum, SteelSeries ya da Corsair'a yönel. Kesinlikle verilen parayı haketmiyor. Bu bütçe ile alacağın ürünler tahminimce ya bendekiyle aynı ya da sadece fare farklılığı olacaktır.
BlackWidow Chroma'nın switchleri kötü. Tuşun kenarına baskı uyguladığında olmaması gereken bir sürtünme oluşuyor ve bu da zaten basarken sert bir hissiyat veren tuşlarda ek sertlik yaratıyor. Zamanla alışsan da affedilir bir durum değil.
DeathAdder çok kısa bir süre için kullandım, şimdi Mamba Tournament Edition kullanıyorum. Bu fiyattaki bir fare için malzeme kalitesi çok kötü, bir fareye bu kadar para verdikten sonra avucunun içinde pürüzlü ve gayet kötü bir plastik tutuyorsun. Ayrıca ergonomisi kötü. Palm ya da fingertip tutuş şeklin varsa baş parmağın pad'e değiyor, bu da hassas kontrolü zorlaştırıyor. Claw tutuş şeklinde sorun yok ancak o tutuşta notebook için üretilen küçük farelerle bile sorun olmaz.
Kraken 7.1 Chroma'nın ses kalitesi kötü diyemem ama onun da ergonomik olarak çok kötü olduğunu söyleyebilirim. Uzun süreli kullanımda kulaktaki kıkırdaklarda ağrıya neden oluyor, bu zamanla alışılsa da olmaması gereken bir kusur. Diğer kötü tarafı ise başını her oynattığında kulak zarında vakum etkisine neden oluyor ve bu da çok rahatsız edici. Kullandıkça pozisyonu ayarlayarak bu ikisini epey azaltıyorsun, ancak o fiyat aralığında daha iyi rakipleri olduğu kesin.
Firefly için kötü bir şey gelmiyor aklıma, ekstra bir USB kablosu oluyor masa üzerinde ama o da olmak zorunda.
Bende olan genel bir sorundan da bahsetmek istiyorum, bu sorun yazılımdan mı yoksa ürünlerden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama sık sık hem klavye hem de fare devre dışı kalıyor. Oyun sırasında ya da modelleme yaparken çok canımı sıkan bir şey bu, klavye çoğu zaman 1 saniye sonra kullanılır duruma geliyor ama farenin ışıkları yanmasına rağmen çalışmıyor. Kablosunu çıkarıp tekrar takmak gerekiyor.
Bu yaz elimdeki seti SteelSeries ya da Corsair set ile değiştireceğim kesin. Dersen ki ben şansımı denemek istiyorum gene de Razer alacağım, o zaman sen bilirsin.
Şu anda kullandığım ürünler: BlackWidow Chroma, Mamba Tournament Edition, Kraken 7.1 Chroma ve Firefly. Önceden kullandığım ürünler Naga (MMO için), Taipan, DeathAdder ve Auroboros fare, Goliathus Control pad. Bunlar içinden sadece Firefly pad ve Taipan fareyi beğenmiştim.
Aydınlatması için klavye alınmamalı. İsterse gök kuşağı renklerinde ışık versin, malzeme kalitesi fiyatına göre düşükse bunun adı göz boyamaktan başka bir şey olmuyor. Kulaklık olarak oyuncu kulaklarına yönelmeyin derim, imkan varsa Beyerdynamic DT990 32Ohm'u tercih edin. Amazon'dan bulabilirsiniz. Klavye konusunda Corsair firması ciddi ürünler üretmekte. Herhangi birisini alabilirsiniz. Mouse olarak da piyasanın son halini bilmesem de Roccat markası genelde iyi iş çıkarır. Steelseries de öyle, sade ama kaliteli ürün yapar ve bir G300 kullanıcısı olarak G tuşlarına neredeyse hiç basmadım. Gereksiz sayılabilecek (ki fps oyuncuları için bence bir hayli gereksiz) şeylerle doldurmuyor steelseries kısacası.Ben sizin dusuncelerinize katilmiyorum degisken bir sey soyledikleriniz hele ki mause tutuslari farki var sizde sikinti yaratan baskasinda yaratmayabilir. Ayrica ben o soylediginiz urunleri kullanipta hic memnun kalmayan gormedim. Fakat simdi bir durum var ki corsair e bakiyorsun rgb aydinlatma demis bildigin klavyenin yanindan led serit gecmis gibi hic oturmamis razer bu isi biliyor. Kulaklik konusunda haklisin cok sikayet gordum agir falanmis. Corsair i onermem pek de steel series kulaklikta guzel.
Çakma switch'le oyun keyfi. Onun switchlerinin altında bildiğimiz mantar klavye vardı değil mi? [emoji23][emoji23][emoji23]Onun Yerine Tigoes K9 Alın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.