1500 TL sistem önerisi

Bütçe
1500

Bilal Sevgi

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, garantisi sona ermiş olan ASUS RX 460 2 GB ekran kartımı teknik servis tamir etmeyi kabul ederse 1000-1500 TL bütçeyle işlemci ve anakart almayı düşünüyorum. Eğer ekran kartım tamir edilemez veya fazla tuzlu gelirse 1500-2200 gibi bütçeyle işlemci, anakart ve ekran kartı almayı düşünüyorum. Bu iki duruma göre alınabilecek en iyi sıfır veya ikinci el garantisi devam eden ürünlerden tavsiye edebilir misiniz?

Kabul eder ise:
Toplam: 1509TL.

Kabul etmez ise:
Toplam: 2194.39

Kabul eder ise:

Kabul etmez ise:
Toplam: 2194.39.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ekran kartı mining değildir umarım.
Kabul eder ise:

Kabul etmez ise:
Toplam: 2194.39.

Bu işlemci yerine 1600 AF veya 2600 almayı düşünüyorum. İkinci el i5 9400F'de aklımda aslında.

Son düzenleme:
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ekran kartı mining değildir umarım.

Bu işlemci yerine 1600 AF veya 2600 almayı düşünüyorum. İkinci el i5 9400F'de aklımda aslında.
Attığım işlemci 1600 AF zaten. Açıklamada küçük yazıyı okuyun.

Çok özür dilerim fark edemediysem, işlemci için 1000 lira gibi fiyatlara çıkmış iken 9400F veya 2600X alacak olsam hangisini tercih etmeliyim. Genellikle oyun için kullanıyorum ama oyun oynarken sürekli Alt+Tab yapıp Discord, YouTube, Twitch izliyorum. Hangisi işlemci daha uzun ömürlü olur benim için oyun testinde 9400F gerçekten tek çekirdeğin hakkını veriyor. AMD alırsam nasıl bir avantajım olur uzun ömürlü olsun istiyorum 5 sene falan sistemimi yenileyemeyeceğim.

Çok özür dilerim fark edemediysem, işlemci için 1000 lira gibi fiyatlara çıkmış iken 9400F veya 2600X alacak olsam hangisini tercih etmeliyim. Genellikle oyun için kullanıyorum ama oyun oynarken sürekli Alt+Tab yapıp Discord, YouTube, Twitch izliyorum. Hangisi işlemci daha uzun ömürlü olur benim için oyun testinde 9400F gerçekten tek çekirdeğin hakkını veriyor. AMD alırsam nasıl bir avantajım olur uzun ömürlü olsun istiyorum 5 sene falan sistemimi yenileyemeyeceğim.
2600X daha iyi kağıt üstünde. Çoklu çekirdek performansı daha iyi. Arkada fazla işlem çalıştırdığınız için çoklu çekirdek performansı önemli.

Ben daha stabil olduğu için ve Intel işlemciler ile daha memnun kaldığım için 9400F öneriyorum. Aradaki farkı pek fark edeceğinizi düşünmüyorum. Ama işte yukarıdakiler dikkate alınmalı. 2600X'i sonradan 3600X olabilir mesela.

2600X daha iyi kağıt üstünde. Çoklu çekirdek performansı daha iyi. Arkada fazla işlem çalıştırdığınız için çoklu çekirdek performansı önemli.

Burada size katılıyorum fakat,

9400F öneriyorum.

Ben de burada 2600X öneriyorum :) Intel sadece FPS bakımından ( ki o da 2 - 3 FPS) önde; AMD İzlek olsun, nm olsun, güncelleme imkanları olsun ondan çok daha iyidir. Ama Sizin kendi tecrübeleriniz ona bir şey diyemem :) Sonuçta daha Core 2 Duo'dan yukarı çıkamadık :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı