1500 TL WIFI 6 destekleyen Router önerisi

Yaklaşık dört senedir, arka odalardan birindeki Uydunet modemden gelen kabloyla odamda şu linkteki router'ı kullanıyorum, aslında bir sorunum da yoktu ama son zamanlarda özellikle telefondaki kablosuz performansı canımı sıkmaya başladı. Arayüzü de zaten çağdışı, kullanışsız. Router aynı zamanda kabloyla masaüstü PC, NAS cihazı ve Apple TV'ye bağlı. Bağlantım Uydunet 100Mbps. Aslında modemi de değiştirmek isterim ama Uydunet sağolsun kendi uyduruk modemleri dışındaki modemleri desteklemiyor.

Normalde bütçem 1500 TL değil, 1000 TL civarı ama taksitle alacağım için 1500 TL civarını zorlayabilirim. Önceliklerim WIFI 6 olsun, kapsama alanı iyi olsun, MU-MIMO desteği olsun, arayüzü modern/kullanışlı olsun ve Uydunet modem ile kullanırken bir sorun yaratmasın (TP-Link'in bazı modellerinde Superonline ile kullananların kullanıcı arayüzüne erişim konusunda şikayetlerini gördüm, bu maddeyi o yüzden ekledim).

Aşağıdaki modelin özellikleri ve yorumları hoşuma gitti ama USB girişi yok, USB girişine ihtiyaç olur mu bilemiyorum.

Varsa başka öneriniz sebepleriyle birlikte duymak isterim. Teşekkürler.

Bu üçünden birini alacağım ancak bir konu kafama takıldı Wi-Fi mesh router olup olmaması ne fark ettiriyor ben harici mesh aygıtları koymucam.

Asus olanı bana uymuyor hocam ya o kısmı belirtmeyi unuttum, 4 LAN girişi gerekiyor alacağım üründe. Zyxel de almak istemiyorum açıkçası, bendeki Zyxel arayüzünden memnun değilim.

Bu arada TP-Link Archer AX20 modelini aldım Amazon'dan. İlk attığım AX23 daha güncel ama AX20'ye göre bazı özellikleri kırpılmış bir modelmiş. AX20 tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi duruyor.

Senin bahsettiğin mu-mımo desteği özellik yok aldığın router cihazında. Bunlar çıkıyor.

Varmış hocam araştırdım:

DH incelemesinde de OFDMA ile entegre çalıştığı belirtilmiş. Sanırım ODFMA desteği olan bir cihazda standart olarak MU-MIMO oluyor.

Merhaba tecrübenize göre 1000 TL bütçe ile router önerir misiniz UyduNet kullanıyorum 100Mbit yan eve CAT6 ile kablo çekip bağlıyacağım PC de oyun TV de Netflix iphondan internete gireceğim (WI-FI6 işime yarayacak bir özellik mi?) düşündüklerim -
TP-Link Archer C80 - Archer C60 - Archer AX12 ve Xiaomi 4A ve 4agiga version.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…