1500 TL'ye LoL ve DOTA için Sistem Toplama

2 Türlü büyüme vardır. Bir borçlanarak, dışarıdan aldığın parayı kullanarak büyürsün, Bir de kendin üreterek, ihraç ederek kazandığın parayla büyürsün. Borçla büyümek sağlıksız, kendin üreterek büyümen sağlıklı büyümedir. Sağlıksız olarak büyüdüğümüz için oldu bunlar. 2002'den 2008'e kadar dolar sabit kalınca herkes borçlandı. Sandılar ki dolar hep aynı kalacak. Sonra dolar kuru artmaya başlayınca faizlerle beraber borçlar da katlandı. İNG Bank iflas eşiğine geldi, Türkiyeden çekildi. Borçları kapatamaz duruma geldik. Neticede dolar hala yükselişte. Ve ekonomimiz düşük olduğundan kimse yatırım yapmıyor.

Son düzenleme:
Ekonomi gerçekçidir. Onun bunun demesi ile eğilip bükülmez. Gerçekler lop diye ortada duruyor. Üretim bir günde olmaz. Zaman ve doğru politikalar gerektirir. Bunlar için kemer sıkıp sert maliye politikalarına ihtiyacımız var. Halkın hoşuna gitmese ve bazılarına puan kaybettirecek olsa bile. Buna ihtiyacımız var. Acı reçeteyi uygulayacaz ki. Yunanistan gibi 10 yıl içinde tekrar ayağa kalkalım. Yoksa duvara toslarsınız. Ekonomi de fizik gibidir. Gerçekler hiç kimse için eğilip bükülmez.

Ekonomi için şu kanalı takip etmenizi isterim. Herkesin anlayabileceği dilden siyaset yapmadan taraf tutmadan sadace gerçekleri ve görüneni anlatıyor. İzleyin, araştırın. Kendi kararınızı kendiniz verin.

Mert Yılmaz

Mesajı düzenledim.

Doların bundan sonra düşeceğini sanmıyorum. Bence olabildiğince çabuk olunmalı.
Şu Fitch kredi notu yüzünden doların pazartesiye 5 olmasını bekliyorum. YTD Daha da düşecek diyen arkadaşlar güldürmesin beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…