Dolar düşmeyecek boşuna beklemeyin. Merkez bankasının yıl sonu tahmini bile 4.4  TL demiş. Daha temmuzdayız. Olmuş 4.8 TL. Bak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası diyorum. Para politikalarını, paranın fiyat istikrarını belirleyen kurum bile yıl sonu tahmini 4.4 TL. Dolar düşecek diyenler neye göre konuşuyor çok merak ediyorum. Ha! Doların 4.8 TL'den 4.4 TL'ye düşmesi sizin için sert düşüşse bilemem. O zaman evet dolar düşüyor.
Merkez Bankası anketinde yıl sonu dolar tahmini: 4,4352
Dünya ekonomi değerlendirme merkezleri not üstüne not kırıyor. FED para arzına gitmişken 2002-2008 arasında kolay, ucuza dolar bulunurken almışsın bütün parayı geri dönüşü olmayan betona gömmüşsün. Sanmışsın ki hep böyle olacak. Doları hep kolay bulacam. Ama öyle olmadı. FED şimdi faiz arttırıyor. Dolar ülkesine ABD'ye dönüyor. Dolar Türkiye'den kaçıyor. Az olan şeyin değeri artar. Şimdi 200 milyar dolar kısa vadeli borcun var. Ama sen parayı betona gömdük. Üretip satacağın bir şey yok. İşsizliğin, enflasyonun bu yüzden tavan yapmış. ABD Hazinesinin İran'la yaptığın kirli işler için devlet bankalarına keseceği ceza da üstüne mum.
Bunlar yetmezmiş gibi de dışardan bakıldığında otokratik bir tek adam rejimine dönmüşsün. Çöktüğün firmalara içerde ama o FETÖ ama o Adnan diyebilirsin. Ama dışardaki adam öyle görmüyor. Dışardaki adam şunu görüyor. Her şey bir adamın iki dudağından çıkacak lafa bakıyor. Böyle ülkeye niye yatırım yapayım. Kaldı ki maliye ve para politikalarınla siyasete göre şekil vermen de bunların üstüne mum dikme. Bu kurumların özerk olması gerekiyor. Bağımsız olması gerekiyor. Yoksa elin adamı sana güvenmez. Neden parasını getirsin.
Çok merak ediyorum ne olacakta dolar düşecek? Konya'da petrol mu bulduk? Çıkarıp satacaz? Artık Katar'da para göndermiyor. Katar ne mi yapıyor? İsrail ve Güney Rum Kesimi ile doğalgaz arıyor. Hem de burunumuzun dibinde KKTC'ye ait doğalgazı!
Yunanistan, İsrail ve Rum Kesimi'nden Türkiye'ye karşı 4 milyar dolarlık yatırım - Son Dakika Dünya Haberleri | STAR