1500 TL'ye Oyun ve Photoshop CS6 için Sistem Önerisi

Makaleler
9
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Uluslararası İlişkiler Öğrencisi
Arkadaşlar, herkese merhaba, benim ismim Şahap aranıza yeni katıldım. Sizlerden yakın zaman içerisinde toplamak istediğim bir sistem hakkında ve kafamı kurcalayan bazı problemler hakkında bilgi almak istiyorum...

Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan ve oyun oynamayı çok seven bir öğrenciyim haliyle ekonomik sıkıntımız olduğu için maximum 1500 tl olacak şekilde sistem toplamak istiyorum. Teknopat sosyal ve bu konu ile ilgili birçok konu olmasına rağmen hala kafamı kurcalayan bazı sorular var ve ben size onu sormak istiyorum...

1-) Bütçenin kısıtlı olması sebebiyle izlediğim videolar ve yaptığım araştırmalar sonucunda Recep Baltaş'ın da önerdiği gibi bir apu toplamaya karar verdim bu sistem beni hem Photoshop'da hem de oyunlarda 3-4 sene idare eder mi? Yoksa Amd FX serisi bir sistem toplamak daha mı mantıklı olur?
2-) Sistemin eksik veya hatalı yanları var mıdır? Varsa nasıl düzeltebilirim.
3-) Dual Graphic yapmak istediğim için R7 250 ekledim, bunu çıkarıp ssd eklemek mi mantıklı olur böyle kalsın mı?

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar herkesi saygı ile selamlarım... Aklımdaki sistem şu şekilde...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi kurarsan çok daha iyi performans alırsın. Sadece 500 Watt beni biraz düşündürüyor ama büyük ihtimal yetecektir. İlerde 4 GB Ram daha eklersin.

Topladığınız sistem benim aklımdaki Fx sistemle birebir fakat performans almaktan kastınız FPS mi yoksa Photoshop da buna dahil mi? Çünkü bildiğim kadarıyla Photoshop gibi uygulamalar yüksek ram kapasitesi istiyor. Önerilen miktar 4+4 gb...

Bu kasadaki power +75 plus sınıfında. Buda yaklaşık 350-400 watt'a tekabül ediyor. Sizce yeter mi?

PSU işinde tam emin değilim bu yüzden oraya da not düştüm. Forumda daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler. @Akif belki yardımcı olabilir.

Oyun performansı olarak daha yüksek FPS alacağınıza eminim.
4 GB ram Photoshop için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yine de 8 GB istiyorsanız ekran kartını Powercolor R9 270'le değiştirerek 50 TL daha bütçe açabilirsiniz ama tavsiye etmem.

İşin içinde grafik tasarım var ise, ben her zaman İntel öneririm. Şu sistemi alabilirsiniz:

İşlemci: Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar - 311 TL
Anakart: Msi H81M-P33 İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar - 136 TL
RAM: Gskill 4Gb Ripjaws Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar - 138 TL
E.Kartı: Powercolor R9 270 Turboduo Gddr5 Oc 2Gb 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar - 483 TL
HDD: Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar - 154 TL
Kasa: Zalman Z3 Plus Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar - 135 TL
PSU: Corsair Vs Serisi 550W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar - 174 TL
Toplam:1.531 TL

Bütçeni 30 TL kadar aştık, ama güzel sistem oldu. Eğer biraz daha aşıp, Bütçeni 1600-1700 TL seviyelerine çekersen 8 GB RAM ve daha üst seviye bir ekran kartı alabiliriz. Ayrıca ekran kartı olarak MSİ GTX 750Ti alabilirsin.

Apu'nun içinde ki grafik işlemcisinde opengl desteği var performansı çok etkiliyor kendi gözümle gördüm %80 performans artışı fark ettim ram'lar gayet yeterli fakat harici ekran kartı almak yerine ssd alabilirsiniz.

Dediğiniz gibi benimde ilk düşüncem ekran kartı almak yerine sdd almaktı fakat okuduğum birkaç makale ile sdd fikrini erteleyip ekran kartı almayı mantıklı buldum çünkü yapacağımız iş photoshop oluncadual grafik gücünü arkama almak istiyorum.

Ramlarin frekansı ve markası iyi yeterli olur evet...

Cevabınız için teşekkür ederim.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Intel'in grafik tasarımı isinde iyi olduğunu biliyorum ki zaten bu işten para kazananların çoğu intel sistem ve nvidia ekran kartı kullanıyor. Ama malum fiyatları pahalı.

Ama benim düşüncem hem ekonomik olmak hem oyun oynamak hemde photoshop kullanabilmek. Ayni zamanda AMD ve APU'nun geleceğinin parlak olduğu kanaatindeyim ve uygun bir bütçeyle yatırımı AMD ye yapmak istiyorum. Fakat Fx serisi mi APU mu karar veremedim.

APU sistem tercih edin. Technopat Youtube kanalından A10-7850k Kaveri APU Photoshop performansını inceleyebilirsin.

APU sistemler RAM'lerden beslenir. Örneğin 8GB 1600MHz RAM ile 8GB 2400MHz RAM arasında oyunlarda yaklaşık 15FPS fark oluyor. Aynı şekilde PS'de de öyle.

Mobildeyim, şöyle bir sistem düşün

• A10-7850K
  • ASUS A88XM-A
  • GSKILL TridentX 8GB (2x4GB) 2400MHz CL10
  • Seagate Barracuda 2TB 7200RPM
  • THERMALTAKE Versa 2 500W
  • THERMALTAKE Contac21 İşlemci Soğutucu

*İstek olursa Samsung 840 Evo 120GB ekle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz incelemeyi daha önce izlemiştim ve apu sistem toplamamda cok etkisi oldu.

1-Sizin söylediğiniz kasanın benimkinden farkı nedir hocam?

2-Işlemci soğutucu elzem mi tercihen mi?

3-Ilerde r7 250 alarak crossfire yapmak mı daha performanslı olur yoksa r9 sınıfından bir kart mı daha fazla performans verir?

İş photoshop olunca dual graphics'in herhangi artısı olmaz ama ssd alıp photoshop,u ssd'ye kurarsan hızlı çalışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…