1500 TL'ye Sistem Toplama

Boromir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 1500 TL bütçe ile ikinci el ve sıfır parçalarla bir oyun sistemi toplamak istiyorum. Ancak parçalarla ilgili temel bilgilerden ilerisini bilmiyorum. Bu yüzden bir konu açmaya karar verdim.

Sizce hangi anaakartı, ekran kartını ve işlemciyi almalıyım?

@Hthre İstanbul'da oturmuyorum.

@Yuspedile Sadece kasa toplayacağım.

@Eray Yükse| Peki bu sistemde hangi ekran kartını kullanabiliriz? Ekran kartı en pahalısı olduğu için ikinci el temiz bir ekran kartı kullanabiliriz. HD7870 ve GTX750 gibi bir sürü ekran kartı var ve 400-500 TL arasında gidip geliyorlar.

İkinci el kabul ederseniz:
  • X3440 84
  • P7H55M 225
  • ARSYLID CN-609A-P CPU COOLER 3 FANLI 6 ISI BORULU 156TL
  • 8GB RAM 200TL
  • KASA VE PSU'yu 2. El herhangi birinden edinebilirsin. 0 almana gerek yok sosyal üzerinde satan birçok kişi var. 250-300TL arasında 500W 80+ PSU'ya sahip iyi bir kasa edinebilirsin.
  • Toshiba P300 1TB 199TL.
Burası yaklaşık 1115TL tutuyor. Fiyatların hepsine tek tek baktım fakat Aliexpress üzerinden link atmak eziyet olduğu için atmadım. Ayrıca anakart-soğutucu-işlemci Aliexpress'ten HDD Türkiye üzerinden.
Geriye kalan 385TL ile GTX750Ti alabilirsin. Türkiye üzerinden alabileceğin tüm sistemler eminim ki bu sistem karşısında duramaz. Birde @MWarfare baksın. Bu sistemleri ondan görerek öğrendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hthre İstanbul'da oturmuyorum.

@Yuspedile Sadece kasa toplayacağım.

@Eray Yükse| Peki bu sistemde hangi ekran kartını kullanabiliriz? Ekran kartı en pahalısı olduğu için ikinci el temiz bir ekran kartı kullanabiliriz. HD7870 ve GTX750 gibi bir sürü ekran kartı var ve 400-500 TL arasında gidip geliyorlar.
A8 9600'un içinde Ekran Kartı var zaten Ekran Kartı almanıza gerek yok, harici bir Ekran Kartı almak istiyorsanız 400-500 TL Arasında GT 1030 Önerebilirim.
Bu arada arkadaş önermiş ama ben bir şey demek istiyorum, 2. El HDD Almayın bence 200 TL'Ye ne olur ne olmaz. 50 TL Daha ekleyip yenisini alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı