1500 TL'ye Telefon Önerisi

kanieloutis

Hectopat
Merhabalar
3 aylık yaz tatilimin 2 ayını babamın çalıştığı fabrikada işçi olarak çalışarak geçirmekteyim. İlk maaşımı almama az kaldı, normalde bilgisayar alacaktım ama dolar izin vermiyor bende telefon alayım dedim fakat hangi modeli alsam karar veremiyorum.

Düşündüğüm başlıca modeller
  • Lenovo Moto Z
  • Xiaomi Redmi 5 Plus
  • Huawei P Smart
(1000-1500 TL arası telefonları sizde önerebilirsiniz.)
Verdiğim seçenekler arasında hangisi daha iyidir ?
Bir de fazladan iki tane soru daha soracağım.

1. Snapdragon 820 ve Snapdragon 625 hangisi daha iyidir ?
2. İşlemcide her zaman çok çekirdek dahamı iyidir ? Mesela Snapdragon 820 4 çekirdek, Snapdragon 625 8 çekirdek.

Oyun oynuyorum ve telefonun yanına birde powerbank almayı düşünüyorum ona göre seçim yaparsanız güzel olur.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz. Tavsiyem biriktirip 2 Bin TL civarı telefonlara yönelmenizdir ilk ve son maaşınız ise daha hatırı sayılır bir telefon almanız. Bu fiyat Segmentinde OİS bulunmuyor eliniz titrerse fotoğraflar mahvolur. Acil lazımsa Sony XA1 Plus önerebilirim.

Merhabalar
3 aylık yaz tatilimin 2 ayını babamın çalıştığı fabrikada işçi olarak çalışarak geçirmekteyim. İlk maaşımı almama az kaldı, normalde bilgisayar alacaktım ama dolar izin vermiyor bende telefon alayım dedim fakat hangi modeli alsam karar veremiyorum.

Düşündüğüm başlıca modeller
  • Lenovo Moto Z
  • Xiaomi Redmi 5 Plus
  • Huawei P Smart
(1000-1500 TL arası telefonları sizde önerebilirsiniz.)
Verdiğim seçenekler arasında hangisi daha iyidir ?
Bir de fazladan iki tane soru daha soracağım.

1. Snapdragon 820 ve Snapdragon 625 hangisi daha iyidir ?
2. İşlemcide her zaman çok çekirdek dahamı iyidir ? Mesela Snapdragon 820 4 çekirdek, Snapdragon 625 8 çekirdek.

Oyun oynuyorum ve telefonun yanına birde powerbank almayı düşünüyorum ona göre seçim yaparsanız güzel olur.
Teşekkürler.
En mantıklı ve üst seviye cihaz Moto Z. Tercihini bu yönden yana yaparsan performans daha fazla olur
Sorularının cevaplarını gelecek olursak :
1- Snapdragon 820 çok daha güçlü bir işlemci. Ana çekirdeklerin çalışma hızları yakın olsa da çekirdek kalitesi ve teknolojisi olarak Snapdragon 820, Kyro çekirdeklere sahip. Daha önce uzun süre kullandığım bir işlemci modeli ve hiçbir performans eksikliği yaşatmadı.
2- Her zaman çekirdek sayısı fazla olan performanslı değildir. Örnek verecek olursak; MediaTek Helio X30(mt6799) 10 çekirdekli (4+4+2) bir işlemci ve Snapdragon 821(hemen hemen 820 de) ile aynı performansı vermekte. Mesele çekirdek sayısı değil çekirdek kalitesi, teknolojisi ve yeteneği. O yüzden direk 8 çekirdek daha iyidir veya tam tersi şekilde 4 çekirdek daha iyidir denemez. Fakat kıyasladığın iki işlemci arasında 4 çekirdekli olan Snapdragon 820 daha performanslı.
Powerbank tavsiyem ise QuickCharge 2.0 veya 3.0 destekli Sony ve Xiaomi powerbankler. Bütçe düşük olur ise 2.1A çıkışlı Trust 13.000 mAh tavsiyem.

En mantıklı ve üst seviye cihaz Moto Z. Tercihini bu yönden yana yaparsan performans daha fazla olur
Sorularının cevaplarını gelecek olursak :
1- Snapdragon 820 çok daha güçlü bir işlemci. Ana çekirdeklerin çalışma hızları yakın olsa da çekirdek kalitesi ve teknolojisi olarak Snapdragon 820, Kyro çekirdeklere sahip. Daha önce uzun süre kullandığım bir işlemci modeli ve hiçbir performans eksikliği yaşatmadı.
2- Her zaman çekirdek sayısı fazla olan performanslı değildir. Örnek verecek olursak; MediaTek Helio X30(mt6799) 10 çekirdekli (4+4+2) bir işlemci ve Snapdragon 821(hemen hemen 820 de) ile aynı performansı vermekte. Mesele çekirdek sayısı değil çekirdek kalitesi, teknolojisi ve yeteneği. O yüzden direk 8 çekirdek daha iyidir veya tam tersi şekilde 4 çekirdek daha iyidir denemez. Fakat kıyasladığın iki işlemci arasında 4 çekirdekli olan Snapdragon 820 daha performanslı.
Çok iyi açıkladınız Lenovo Moto Z birkez daha aklıma yattı. Son bir soru xiaomi mi a
1 mi alayım moto z mi ? (Moto z den önce mi a1 düşünüyordumda.)

Çok iyi açıkladınız Lenovo Moto Z birkez daha aklıma yattı. Son bir soru xiaomi mi a
1 mi alayım moto z mi ? (Moto z den önce mi a1 düşünüyordumda.)
Xiaomi Mi A1 aslında Xiaomi Mi 5x cihazının yazılımı değiştirilmiş bir cihaz. Mi 5x, Mi5'in yanı sıra çok performanslı bir telefon değil. İşlemcisi standart kullanıcıya yetebilir fakat uzun ömürlü olmaz. Diğer eksiklikleri ise baştan üst seviye bir cihaz olmadığı için günümüze göre oldukça geri sayılan LPDDR 3 Ram tipi ile gelmesi. Üstünden DDR4 ve DDR4x teknolojisi çıktı. Sana ne gibi dez avantajları olur biraz bahsediyim. Mesela büyük bir oyuna girdin, oyun direk Ram'i kullanıyor. Uygulamayı daha düşük performansta veya daha zor bir şekilde açar. Aynı şekilde Moto Z'nin ram frekansını edinemedim fakat Mi A1'den çok daha fazla olması gerek. Bu da oyunların daha hızlı çalışmasını sağlar.
Diğer bir konu ise Moto Z'nin ekran koruması ve kalitesi, kasa kalitesi daha iyi.
Bu saatten sonra Mi A1 almak çok mantıklı olmaz. Çünkü cihaz Temmuz 2017 de çıktı. 2 yıllık güncelleme ömrünün 1 yılı gitti. Arkadaşın dediği gibi Mi A2 tahmini fiyatına göre senin için daha iyi olacaktır

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı