15000 TL 2k 240 Hz monitör önerisi

Bütçe
15000

Kürekov

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Bu sistemi alacağım ve bir monitöre ihtiyacım var. Araştırdığım kadarıyla şu 4 model kafama yattı.

Bunlar arasında 2 gündür sürekli karar değiştiriyorum. Genel olarak oyun için kullanacağım ama dizi/film izlerken de tatmin ederse mutlu olurum. Hangisini almamı önerirsiniz? Aralarındaki fiyat farklarına da dikkat ederseniz sevinirim.

Diğerlerini bilmiyorum ama ASUS'un monitörlerinde ölü piksel çıkıyor. 2 farklı monitör aldım birinde 5 diğerinde 1 ölü piksel vardı. Yetkili servis 5 ve üzeri ölü piksel olunca değişim yapıyor aklınızda bulunsun.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Şu anda LG ile MSI arasında kaldım.
MSI olanı al geç. İçlerindeki en iyisi MSI G274QPX olan model.
Redditte ve bazı incelemelerde arada fiyat farkı olsa bile LG tercih edilmesi gerektiğini söylüyorlar.
Örnek olarak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Onlar böyle diyorken ve LG şu anda 500TL daha ucuzken neden MSI'ı tercih etmeliyim?

@Kürekov Videoyu izledim, LG'ye daha iyi deme sebebi daha iyi motion claritysinin olması ve daha iyi renk doğruluğuna sahip olması imiş lakin renk doğruluğu dediğimiz şey panel piyangosu, motion clarity kısmı ise doğru çünkü 27GR83Q-B'nin gecikme süresi değeri G274QPX'e kıyasla daha iyi ama videoda söylenmeyen bir şey var o da G274QPX'in daha yüksek renk gamutuna ve daha yüksek kontrasta sahip olması, oysa bunu ayrı ayrı G274QPX ve 27GR83Q-B için yapmış oldukları incelemelerinde göstermişlerdi. Yani 27GR83Q-B'nin gecikme süresi daha iyi olabilir ama G274QPX daha yüksek kontrast ve daha yüksek renk gamutu ile daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. sRGB Volume değeri olarak G274QPX %160 civarındayken 27GR83Q-B ise %135 civarlarında. Bu da şu demek, G274QPX daha doygun renkler üretebiliyor.

27GR83Q-B'yi ben de öneriyorum ama önerdiğim en temel senaryo HDMI temelli kullanımlar, çünkü HDMI 2.1 olduğu için HDMI ile bağladığında bile 2K 240 Hz 10-bit verebiliyor.

@Kürekov Videoyu izledim, LG'ye daha iyi deme sebebi daha iyi motion claritysinin olması ve daha iyi renk doğruluğuna sahip olması imiş lakin renk doğruluğu dediğimiz şey panel piyangosu, motion clarity kısmı ise doğru çünkü 27GR83Q-B'nin gecikme süresi değeri G274QPX'e kıyasla daha iyi ama videoda söylenmeyen bir şey var o da G274QPX'in daha yüksek renk gamutuna ve daha yüksek kontrasta sahip olması, oysa bunu ayrı ayrı G274QPX ve 27GR83Q-B için yapmış oldukları incelemelerinde göstermişlerdi. Yani 27GR83Q-B'nin gecikme süresi daha iyi olabilir ama G274QPX daha yüksek kontrast ve daha yüksek renk gamutu ile daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. sRGB Volume değeri olarak G274QPX %160 civarındayken 27GR83Q-B ise %135 civarlarında. Bu da şu demek, G274QPX daha doygun renkler üretebiliyor.

27GR83Q-B'yi ben de öneriyorum ama önerdiğim en temel senaryo HDMI temelli kullanımlar, çünkü HDMI 2.1 olduğu için HDMI ile bağladığında bile 2K 240 Hz 10-bit verebiliyor.
Gördüğüm kadarıyla MSI 240Hz'de 10-bit veremiyormuş. Bunun hakkında bir bilginiz var mı?

Gördüğüm kadarıyla MSI 240Hz'de 10-bit veremiyormuş. Bunun hakkında bir bilginiz var mı?
Evet 10-bit'te maksimum 180 Hz verebiliyor ama 10-bit o kadar olmazsa olmaz bir sey degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı