15000 TL 3D Yazıcı Önerisi

18K'ya Neptune 4 Max var. Onu önerir misiniz?

Max'da ilk mesajımdaki katman kaymaları, titreşimler, kayış koparma vb. şeylerle daha fazla karşılaşma riski var.

N4 Plus, bence kabul edilebilir riskleri barındırıyor. Bu arada şunu da belirteyim bizde Elegoo, FDM printerları çok satan bir marka değil, yedek parça vb. şeyler gerekirse Aliexpress'den alman gerekebilir. En basitinden N4'e 0.6mm nozzle satan yer görmedim TR'de, Çin'den almam gerekti.

Anladım hocam o halde ona bakmayayım. Yedek parçayı gerekirse Çin'den alırım o sorun değil, peki bu bütçede en azından 30cm civarlarında (aşağısı-yukarısı) bir yazıcı öneriniz var mı? Birde Neptune 4 Pro ile Neptune 4 arasında ne gibi farklılıklar var?

Pro'nun en üstteki yatay profili metal, bendekinde o parça plastik, Pro'da tren rayı gibi lineer arabalı bir taşıyıcı sistemi var ki bence iyi değil, bendekindeki POM tekerlekli.Plus ve Max'da tekerlekli. Bir de Pro'da yatak iki bölgeli ısıtmaya sahip. Ben Pro'yu özellikle almadım.

Hız önemli ise daha bu sene giriş seviyesi makinelerin hızı artmaya başladı. Çok da önemli değilse ya da tabla alanı daha önemli ise başka modellere bakılabilir ama benim o tip bir arayışım hiç olmadığı için özellikle şu ürüne bak diyemem. Ama şunu belirteyim reklam hızları ile gerçek basma hızları arasında büyük bir fark var, gerçek basma hızları da düşük katman yüksekliklerinde ulaşılabilen değerler.

Bazı baskılarımı YT'a atıyorum, bazıları hızlı, bazıları görsel olduklarından yavaş baskılar, ben bu baskıyı normal PLA ile 300mm/s'de alamadım, yırtmaya başlıyor bir süre sonra, reklam hızı 500mm/si, Hyper PLA ile de o hıza ulaşılabileceğinden şüpheliyim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Hocam peki hız kriterinden vazgeçip boyutu büyütürsek Elegoo Neptune 3 Plus iyi midir? Ender tarafında önerebileceğiniz bir yazıcı var mı?

Nozül sıcaklığı 260 derece, her malzemeye yetmez. 4 Plus gelince yakın fiyattan satılır, ben 3 Plus'ı almaz 4 Plus'ı beklerdim şayet Elegoo'dan gidecek olsaydım.

Ben ürünü kağıt üzerinde değerlendirebilirim, aslında en iyisi Reddit'de modellere özel bölümler var, makineye sahip kişilerin yorum, soru ve çözümlerine ulaşabilirsin.

Creality'de de çok seçenek olduğunu sanmıyorum, buldukların gene yavaş olacaktır, tahminen karşına en çok Ender 3 S1 Plus çıkar ama o da yavaş, bence yavaş makinelere gözünü kapa. Büyük parça basacaksan yavaş makine ızdırap yaşatır.

Son düzenleme:

Zaten şu an almayacağım. Ocak'ta sipariş edeceğim. Eğer Ocak ayına kadar gelirse kesinlikle onu seçeceğim hocam, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…