15000 TL anakart+işlemci tavsiyesi

Bütçe
15000

TOYLAN

Decapat
Daha fazla  

Şu an da bu ikisini almayı düşünüyorum oyun için kullanacağım, sizce nasıl veya farklı tavsiyeleriniz var mı?
Not: DDR5, PCI-E5 ve M.2 gen5 desteği olması gerekiyor anakartın kalan parçalarımla uyumlu olması için.

Sistemi daha toplamadıysan bütçeni yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.

İşlemci seçimin gayet güzel, anakart kısmında arkadaşlar yardımcı olurlar.

Kasa PSU SSD ve RAM aldım toplam 17k tuttu bir 40 k daha kalan parçalara bütçem var.
Samsung 990 Pro 2TB, MSI MPG A850G PCI-e-5 ate 3.0 PSU, G.Skill 5600 MHz CL28 RAM, Thermaltake Tower 500 kasa aldım şu ana kadar.

4070 Ti AM5 bir sistem toplayıp 2-3 yıl sonra işlemci ve ekran kartı Update ile devam etme düşüncem var.

Son düzenleme:
Ramlerin modeli ne AMD EXPO destekliyor mu ona bakacağım.

AMD EXPO desteklemiyor sanırım baktımda sitesinden sadece XMP desteği var gösteriyor.

Son düzenleme:
Intel XMP destekleyenlerin hepsi AMD expo destekliyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Aslında şubat ayını bekleyip AMD'nin 7000X3D işlemcilerine bi bakmanı öneririm hocam sana.

Aslında şubat ayını bekleyip AMD'nin 7000x3D işlemcilerine bir bakmanı öneririm hocam sana.

Çıkış tarihi kesinse beklerim. Çok bir vakit yok. Bu anakart nasıl sizce Newegg'den alayım mı? O fiyat aralığında daha iyi bir alternatifle karşılaşmadım ben.https://www.newegg.com/global/tr-en/msi-mpg-b650-carbon-wifi/p/N82E16813144554?Item=N82E16813144554

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…