perfectusmim
Centipat
Daha fazla
Monitör alacağım, laptop ekranına bağlamak için, ama bu konuda çok bilgim yok. Sadece renkleri ve görüntüsü güzel olsun istiyorum. Bütçeyi aşmam sorun değil. Mesela, 27 inç monitörlere bakıyorum ama hiç 1080p bir görüntü sunuyormuş gibi durmuyor. Laptopumdaki 1080p ekran, 27 inç monitörün yanında 4K gibi görünüyor. Bunun sebebini bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Bu monitör ilgimi çekti: Amazon.com.tr
Düzenleme: Bu konuda biraz araştırma yaptım ve sebebini öğrendim. Laptop ekranları genellikle daha küçük (15-17 inç) olduğu için, aynı çözünürlükte (1080p) daha yüksek piksel yoğunluğuna (PPI) sahip oluyor. Yani görüntü daha keskin ve net görünüyor. Ancak, 27 inç bir monitörde 1080p kullanıldığında pikseller daha geniş bir alana yayılıyor, bu da görüntünün daha bulanık veya düşük kaliteli görünmesine neden oluyor.
Bu monitör ilgimi çekti: Amazon.com.tr
Düzenleme: Bu konuda biraz araştırma yaptım ve sebebini öğrendim. Laptop ekranları genellikle daha küçük (15-17 inç) olduğu için, aynı çözünürlükte (1080p) daha yüksek piksel yoğunluğuna (PPI) sahip oluyor. Yani görüntü daha keskin ve net görünüyor. Ancak, 27 inç bir monitörde 1080p kullanıldığında pikseller daha geniş bir alana yayılıyor, bu da görüntünün daha bulanık veya düşük kaliteli görünmesine neden oluyor.