15000 TL'ye inşaat mühendisi için sistem önerisi

Bütçe
15000

OsmanAktag

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.

İnşaat mühendisiyim artık elimdeki laptop yüksek katlı yapılarda statik analiz yaparken sorun çıkartmaya başladı. Laptopmu almalıyım yoksa masaustu sistemmi kafam çok karıştı.

Laptopumu monitöre HDMI ile baglayarak ayrı bir klavye mouse ile kullanıyorum. Öncelikle monitör ihtiyacım yok. Neden laptop fikri aklimda var şu yüzden işimi bitiremedigim zaman hemen kablolarini soküp eve goturup devam edebiliyorum. Ama cevremdekiler masaustu ayni paraya daha fiyat performans masaustu toplarsın diyorlar.

İdecad statik kullanıyorum program olarak vereceğim linkte program icin uretici firmanin onerdigi sistem onerileri var ama pek anlamıyorum bu işlerden. Sistem Gereksinmeleri buradaki sisteme uygun laptop veya masaüstü ne önerebilirsiniz? AutoCAD Photoshop ve 3DS Max gibi tasarım uygulamalarini da sıklıkla kullanıyorum. Oyun kesinlikle oynamiyorum.

Hocam bu bütçeye aldığınız laptoptan çok bir beklentiniz olmaması lazım.

Masaüstü olarak şöyle bir sistem önerebilirim:

İşlemci: Intel i5 11400F

Ekran Kartı: Galax RTX 3060

Anakart: MSI B560M PRO-E

RAM: G.Skill Ripjaws V

SSD: KIOXIA EXCERIA 1TB

Kasa: THERMALTAKE H330 650W

Toplamda 16700TL oluyor. Sistem önerilerinde Intel ve NVidia demesinin sebebi "virtualization" ve "accelerator" uyumluluğu. Bunu gözeterek sistemi ekledim. Bu haliyle dahi bütçenizi aştığının farkındayım fakat 18200TL'ye çıkabilirseniz RTX 3060 Ti almanızı da tavsiye ederim.

Tesekkür ederim hala kafam karışık, peki 2sini kiyaslayacak olursak hangisi daha performanslı olur.

Tesekkür ederim hala kafam karışık, peki 2sini kiyaslayacak olursak hangisi daha performanslı olur.
Kasanın performansı daha iyi olacaktır.
Bu arada attığım laptop 1000 tl zamlanmıs 15,500 dü dün :/

Kasanın performansı daha iyi olacaktır. Ayrıca laptopu alırsanız 8GB RAM taktırmanız gerekecek(yani ekstradan en az 500-700TL).

Hiç bir şeye yetişilmiyor ki, teşekkür ederim sanırım taşıma işim çok olduğu için laptopa yöneleceğim. İlave olarak ram eklemesi yaparım yetersiz gelir ise. İşlemci daha ağırlıklı kullandığı için şuan elimde olan laptop da 8gb ram kullanımında çok sıkışmıyor ama işlemci olarak zorlanıyor. Biraz elimi toplayınca işlemci sanırım 64gb ram a kadar destekliyor 2 adet 16 alırım ömürlük olur. Peki işlemci olarak program intel öneriyor Amd ryzen işlemciler kafamı karıştırıyor. Sizce problem yaratırmı mesela buradaki işlemci iyimidir. Çoğu laptopta ryzen 5 5600h ile karşılaşıyorum. Ryzen 5 5600h intelde hangi işlemciye denk geliyor acaba.

https://www.hepsiburada.com/acer-ni...ilir-bilgisayar-nh-qb9ey-003-pm-HBC00002QBQ8N

Hocam AMD'nin "virtualization" teknolojileri konusunda pek etkin olduğunu söyleyemiycem. Sitede Intel önerme sebebi muhtemelen kullanacağınız yazılımın Intel işlemcilerde bulunan özellikleri kullanarak işlem yapması. Programlar muhtemelen AMD'de de çalışır ancak yoğun performans kaybı yaşarsınız yada etrafından dolanacak bir yol arama durumunda kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…