15CL RAM ile 19CL RAM uyumlu çalışır mı?

baypars

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar.
CPU-Z programından RAM'ime baktım. Entegre RAM gözüküyor. SPD slotları boş gözüküyor.
Entegre RAM'imin CL değeri 15 gözüküyor. Fakat 15CL RAM bulamadım. Aynı 19 CL değerinra RAM alıp kullansam ikisinin çalışmasını çok engeller mi? Performansında sorun olur mu sizce?
Şu anki RAM'im 8 GB DDR4 15 CL.
Yapmak istediğim 8 GB DDR4 15 CL + 8 GB DDR4 19 CL

Aşağıda CPU-Z programından görüntüler mevcut dostlar.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    9,4 KB · Görüntüleme: 75
  • 2.png
    2.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 58
Hocam, mevcut RAM 2133 MHz CL 15 olarak çalışıyor. Fakat gerçek değeri farklı olabilir. AİDA64 ile kontrol edebilirsiniz. DİMM menüsünden bellek aygıtlarını seçip bakın. Belki gözükebilir. Gözükmezse DDR4 2133 MHz CL 15 RAM alabilirsiniz. Uyumlu çalışırlar.
n11.com'dan Kingston KVR21S15D8/8 8GB DDR4 2133 MHz SODIMM Notebook Bellek seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

SPD kısmında sadece slot #1 e mi baktınız? 2, 3 veya 4. slotta da RAM olabilir.

CL15 ve CL19 RAM lerin birlikte çalışması için evvela BIOS'a girip ikisinin de CL19 olarak çalışması ayarı yapılmalı. Yani frekansta olduğu gibi hızlı olanı yavaşa uydurmak lazım. Ancak bu bile kararlı çalışacağını garanti etmiyor. Sorun yaşayanlar var.

RAM kaynaklı sorunlar gerçekten can sıkıcı. Tespit etmesi de zor oluyor. Benimkiler kit halinde olmasına rağmen XMP açınca düzgün çalışmıyor. Arada sırada açılışta veya uykudan çıkarken DRAM hata LEDi yanıyor ve takılıyordu. Hatta nadiren de olsa sistem hiçbir tuşa tepki vermeyecek durumda kilitlendiği oluyordu. Ben garantiye versem belki bir şekilde çözerim ama o RAM elinizde kalabilir. İade için geçerli sebebiniz olmayacak. Önceki gibi CL15 bulmak için çabalayın.

SPD kısmında sadece slot #1 e mi baktınız? 2, 3 veya 4. slotta da RAM olabilir.

CL15 ve CL19 RAM lerin birlikte çalışması için evvela BIOS'a girip ikisinin de CL19 olarak çalışması ayarı yapılmalı. Yani frekansta olduğu gibi hızlı olanı yavaşa uydurmak lazım. Ancak bu bile kararlı çalışacağını garanti etmiyor. Sorun yaşayanlar var.

RAM kaynaklı sorunlar gerçekten can sıkıcı. Tespit etmesi de zor oluyor. Benimkiler kit halinde olmasına rağmen XMP açınca düzgün çalışmıyor. Arada sırada açılışta veya uykudan çıkarken DRAM hata LEDi yanıyor ve takılıyordu. Hatta nadiren de olsa sistem hiçbir tuşa tepki vermeyecek durumda kilitlendiği oluyordu. Ben garantiye versem belki bir şekilde çözerim ama o RAM elinizde kalabilir. İade için geçerli sebebiniz olmayacak. Önceki gibi CL15 bulmak için çabalayın.

Bütün slotlara baktım hocam hepsi boş çıkıyor aynısını AID64'te de yaptım onda da boş çıktı.
Hocam, mevcut RAM 2133 MHz CL 15 olarak çalışıyor. Fakat gerçek değeri farklı olabilir. AİDA64 ile kontrol edebilirsiniz. DİMM menüsünden bellek aygıtlarını seçip bakın. Belki gözükebilir. Gözükmezse DDR4 2133 MHz CL 15 RAM alabilirsiniz. Uyumlu çalışırlar.
n11.com'dan Kingston KVR21S15D8/8 8GB DDR4 2133 MHz SODIMM Notebook Bellek seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Hocam DIMM menüsü tam olarak nerede acaba? türkçe kullanıyorum da göremedim afedersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı