16.000 TL yalnızca kasa toplamak için bütçe ayırdım. Bütçede 1.000 - 2.000 esneyebilirim fakat pek niyetim yok. Bu bütçe ile toplamanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum ayrıca montaj yapasım da yok. 16.119 TL'ye bulabildiğim en iyi sistemi aşağıya bırakıyorum. Alternatif önerileriniz varsa değerli görüşlerinize açığım.
Sinerji CTV-V6 Ryzen 5 5600 16GB 480GB NVMe M.2 SSD RX6700XT [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Sinerji Orpheus Ryzen 5 5600 16GB 480GB NVMe M.2 SSD RX6700XT [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Sadece oyun için almak istiyorsanız, @Slippin Jimmy0 hocamızın attığı linkler olabilir, tamamiyle oyun değil render vs. yapacağım diyorsanız NVIDIA tercih etmeniz daha iyi olur.
Sinerji CTV-V6 Ryzen 5 5600 16GB 480GB NVMe M.2 SSD RX6700XT [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Sinerji Orpheus Ryzen 5 5600 16GB 480GB NVMe M.2 SSD RX6700XT [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Sadece oyun için almak istiyorsanız, @Slippin Jimmy0 hocamızın attığı linkler olabilir, tamamiyle oyun değil render vs. yapacağım diyorsanız NVIDIA tercih etmeniz daha iyi olur.
Yalnızca oyun oynamıyorum, kimse bilgisayarında yalnızca oyun oynamaz. Fakat AMD kullanıcısı olarak, tekrar AMD bir sistem alırsam keşke INTEL bir sistem alsaydım diyeceğime eminim.
Aldığım günden beri sorunsuz kullandığım tek ürün Nvidia GTX 2080 Super ekran kartı. Onun dışında işlemci sıcaklık sorunu çıktı sıvı soğutucu aldım. Anakart arızaları zaten bitmek bilmiyor. Adam akıllı bir şey desteklediği yok. Bir sabah uyanıyorum ve 0xc00000e9 hatası alıyorum. Çözümüne bakıyorum internette tek bir şey bile yok. Kısacası AMD'nin sektörde henüz acemi olduğunu düşünüyorum.
Yani önerebildiğim minimum sistem, Ryzen 5 5600X, güncel bir NVIDIA kart (yani hem iş / hem oyun) için. Aslında RTX 2080 Super çok kötü bir kart değil hatta RTX 3060'dan bile iyi, sadece az belleğe(8 GB) sahip.