16.000 TL sistem toplama

Bütçe
16000 TL
Sadece oyun için alınan sistemlerde bile artık Intel önerilmiyor. Siz Render ve Yayın diyorsunuz. O zaman tek seçeneğiniz var. Ryzen.
Bu konuyu Ryzen olarak açmıştım, ama aklıma topladığım Ryzen sistem geldi ve kararımı tekrar değiştirdim. Bahsettiğim sistemde Ryzen işlemci kullanıyordum ve günde ortalama 100 kadar mavi ekran alıyordum, o yüzden korkum var yine aynı problemi yaşayacağım diye.

Bu mavi ekranın birden fazla sebebi olabilir. İlk nesilde çok hatalar vardı doğrudur, özellikle RAM frekansından sıkıntı yaşayan bir çok insan vardı ama şuan görmüyoruz bu tarz şeyler. 3800X işlemcim stok soğutucusu ile 4.45GHZ'de çalışıyor. Daha iyi bir soğutma ile 4.5GHZ'de rahatça çalıştıranlar var Reddit'te. 3200MHZ CL16 RAM'lerim 3600MHZ CL16'da çalışıyor. Ayrıca RX 5700 XT Nitro+ kullanıyorum ve şu ana kadar bir kere bile mavi ekran yaşamadım. İşlemci ve RAM'in stabilite testini yaptım, Memtest'te bir tane hata çıkmadı. İnsanlar sadece oyun oynuyor olacak olsa bile Ryzen sistem kullanıyorlar artık f/p ve soğutucu ihtiyaçlarının olmamasından dolayı. Karar yine sizin tabi ki ama benim size tavsiyem başta Reddit olmak üzere yabancı kaynaklarda araştırmanız. İşlemci ile sorun yaşayan varmı, varsa ne yaşamışlar, OC yetenekleri nasıl bir bakın derim. Ben işlemcimi ona göre karar vermiştim.

Ben eminim ki Ryzen işlemciden dolayı alıyordum mavi ekranı çünkü her şeyini değiştirip denedik, ama benim korkum o sistemi alırım ve bana kötü sonuç verirse üzülen ben olacağım. Başkası sorun yaşamadı diye ben de sorun yaşamayacağım gibi bir olay kesinlikle yok, ama ben bunu İntel'de hiç yaşamadım. Korkum o yüzden dolayı, alırım elimde patlar diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun o zaman şimdiden. Sorun yaşama meselesi tamamen şans işi. İntel'de şuana kadar yaşamadığın yaşamayacağın anlamına da gelmiyor. Hangi sistemi toplarsan topla umarım bir sorun yaşamazsın.

CS:GO gibi eski oyunları oynuyacaksanız intel öneririm çünkü tek çekirdek performansı amd'ye göre daha iyi eski oyunlar tek çekirdeğe yükleniyor ya hani.

CS:GO gibi eski oyunları oynuyacaksanız intel öneririm çünkü tek çekirdek performansı amd'ye göre daha iyi eski oyunlar tek çekirdeğe yükleniyor ya hani.
CS:GO oynayacak olsam şu an kullandığım sistemle oynarım +200 FPS alıyorum ama benim amacım yeni oyunlar. Böyle bir sistemde CS:GO oynamak sisteme hakaret olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…