16.000 TL'ye RX 6500 XT yerine GPU önerisi

Bütçe
16000~

Fyoncle

Hectopat
Daha fazla  
16000~ civarlarda bir bütçe ile (biraz artabilir) RX 6500 XT ekran kartından hangi ekran kartına yükseltmeliyim?

RAM: 16 GB.
İşlemci: i3-12100F
PSU: 600W (yenisini alabilirim)

3D işler ile uğraşıyorum, Blender için güçlü bir kart olsun istiyorum. 12 GB veya üstü bir VRAM olursa sevinirim.

Render işi yaptığın için işlemci yükseltmesi de iyi olur. Hem GPU hem CPU yükseltmesi gereksiz maliyetli olacağından dolayı eldekini satıp üzerine 16k ekleyip sıfır R5 7500F + RX9060 sistem almak daha mantıklı olacaktır.

AMD'den uzak durmaya çalışıyorum, render işlerinde çok sıkıntı çıkarıyor, NVIDIA çok daha iyi iş görüyor Blender'da.

AMD'den uzak durmaya çalışıyorum, render işlerinde çok sıkıntı çıkarıyor, NVIDIA çok daha iyi iş görüyor Blender'da.

İllaki NVIDIA daha iyidir o konuda ama kullandığın kart zaten AMD'nin sorunlu kartlarından, uzak durmanıza gerek yok yeni kartları güzel.

İşlemcinizinde kesin değişmesi gerek madem render işleri yapıyorsanız. Ben bu bütçede 12400f + RTX 3070 öneririm. 12400f 3bin bandında , 3070 ise 11bin bandında. 600w psunuz çok kötü bir şey değilse çok rahat besler 3070'i.

Çok sıkıntı çıkarıyor diyecek kadar sıkıntılı değil yeni nesiller. Yine sıfır olarak RTX5060 hazır sistemlere bakılabilir. Bütçe dahilinde DDR5 sistemler denk gelebiliyor.

12GB osla çok iyi olur ama bu bütçede sıfır Nvidia ekran kartı yok. 2.el istersen yukarıda arkadaşın dediği gibi 3080ti felan zorlanabilir. Tabi hunharca kullanılıp mining yapılmamış temiz bulabilirsen.

Çok sıkıntı çıkarıyor diyecek kadar sıkıntılı değil yeni nesiller. Yine sıfır olarak RTX5060 hazır sistemlere bakılabilir. Bütçe dahilinde DDR5 sistemler denk gelebiliyor.

12 GB osla çok iyi olur ama bu bütçede sıfır NVIDIA ekran kartı yok. 2.el istersen yukarıda arkadaşın dediği gibi 3080 Ti falan zorlanabilir. Tabii hunharca kullanılıp mining yapılmamış temiz bulabilirsen.

Hazır sistemler istemiyorum, daha yeni kasa, SSD, CPU cooler, fan falan filan aldım, kısaca CPU, GPU, RAM ve PSU harici her şey tam zaten bilgisayarda.

İşlemcinizinde kesin değişmesi gerek madem render işleri yapıyorsanız. Ben bu bütçede 12400F + RTX 3070 öneririm. 12400F 3bin bandında, 3070 ise 11bin bandında. 600W PS'unuz çok kötü bir şey değilse çok rahat besler 3070'i.

3070 sadece 8 GB VRAM'e sahip, bana 12 veya üstü lazım, 4 zaten eriyip gidiyor, 8 de yetmez.

Hazır sistemler istemiyorum, daha yeni kasa, SSD, CPU cooler, fan falan filan aldım, kısaca CPU, GPU, RAM ve PSU harici her şey tam zaten bilgisayarda.
3080ti veya 3080 kovala. İşlemciyi yükseltmek de iyi olur. Tabi bir de RAM yükseltmesi :) 16GB RAM yetersiz render için. Tam performans alamazsın sistemden. Çünkü RAM kısıtlayacak belli bir seviyede.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı