Çözüldü 16+4 GB RAM Dual Channel calistirilabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wotan

Femtopat
Merhabalar. 14 gün öncesinde HP-Pavilion 15 EC0006NT bilgisayarımı almıştım. Bilgisayarda RAM olarak 4+4 8 GB SK Hynix 2666MHz (işlemcim en fazla 2400MHz desteklemektedir) DDR4, CL19, 1.2v RAM bulunmaktadir. Anakartta sadece 2 RAM slotu olduğu için bir 4 GB RAM çıkartıp yerine aynı değerlere sahip Crucial 16 GB RAM almayı düşünüyorum. Dual-Channel olarak çalışır mı? 20GB taktığımda çalışmasa dahi bir performans kaybı yaşar mıyım? Forumda henüz çok yeniyim hatam olduysa affola.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı RAM'ler tekli olarak satılıyor, tekli olandan 2 adet alırsanız da Dual Channel kullanabilirsiniz. Her zaman Dual kit öneririz. Yani 2 tane aynı marka aynı model RAM olursa Dual Channel olur. Size önerim Dual Channel RAM kullanmanız.

Anladım. Yani bu şekilde dual-channel olmaz diyorsunuz.

Evet anakart 32GB ram desteklemekte.
Bilgisayarınız o RAM'i destekler mi ki?
Ben de bir anlamda öyle düşündüm. 8+8 Crucial CL17 1.2V DDR4 2400mhz düşünüyorum.
2 RAM'i de çıkarıp 8+8 takardım yerinde olsam.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. En iyisi 8+8 Crucial almak.
Olmaz hocam. Size önerim 8+8 GB RAM almanız 16 GB günümüz oyunları için fazlaca yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…