16 + 8 GB RAM uyumlu mudur?

Altay10

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba bu konu'nun benzerleri var ancak hepsi 8 + 16 GB RAM, olduğundan bu soruyu buradan açıyorum, ve soru sorma diye maalesef bir yer bulamadim. Daha önce açmış olduğum konuda ( i5 ve 2070 darboğaz yapar mı? ) Bu soruda eger 2 tane RAM kullanirsam belki sorunun çözülebilecegi soylenmisti. Sizce tek 16 GB RAM + tek 8 GB RAM kullansam sorun çözülür mü? Bu arada ikisi de ayni markanin aynı MHz'i olacak yalnizca biri 16 digeri 8 GB RAM olacak sizce olur mu? Teşekkürler. Eklemeyi unutmuşum pardon ben de tek 16 GB RAM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
maalesef alirken tek 16 aldık. Ama sonra 2 tane 8 GB'ın daha iyi olduğunu gördüm. Ancak ben tek aldigimdan yanina ayni marka ayni MHz'de ancak 8 GB'ını alsam sizce gerekli midir yoksa gereksiz mi?
Keşke burayı önceden keşfetseydim.

Son düzenleyen: Moderatör:
maalesef alirken tek 16 aldık. Ama sonra 2 tane 8 GB'ın daha iyi olduğunu gördüm. Ancak ben tek aldigimdan yanina ayni marka ayni MHz'de ancak 8 GB'ını alsam sizce gerekli midir yoksa gereksiz mi?
Keşke burayı önceden keşfetseydim.

Mümkün oldukça yine aynı marka-model, MHz ve CL değerleri aynı RAM tercih edin. Büyük ihtimal 8 GB'lik kısım dual channel olarak da çalışacaktır. 2X8 yapmanız daha iyi olurmuş, 16 GB rahatlıkla yeter bir süre. Diğer seçenek ise bir 16 GB RAM daha almak fakat 32 GB gereksiz olabilir ve maliyet fazla olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı