16+8 mi 8+8 mi?

Bütçe
1500TL

sametx36

Decapat
Daha fazla  
Anakart
BİOSTAR Motherboard b450mh
İşlemci
ryzen 5 1600
PC de 16 GB RAM var fakat Single RAM olduğu için oyunlarda felaket derece kasıyor. Onun için RAM'in tıpatıp aynısının 8 GB'lik versiyonunu alacağım peki +8 GB RAM mi alayım? Yoksa 8+8 alıp tekrardan mı alayım ne yapmam lazım yani 24 GB RAM yapsam daha iyi mi olur yoksa şu anki RAM'i kullanmayıp daha kaliteli 8 + 8 GB RAM mi alayım ne dersiniz bu konu hakkında?

Kingston Fury Beast KF432C16BBK2/16 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com ve bunu almak istiyorum.

16+8 yaparsan 8+8'lik kısmı Dual çalışır. +8 GB fazladan önbellekleme işlemleri için fazladan kapasite olur. Tavsiyem +8 al.

Diğer 16 GB RAM'i satmayacaksan +16 almayı da düşünebilirsin belki.

Benim RAM'de tek kanal 16'ydı indirimde 8x2 aldım 8+16 Dual çalışıyor şu an 8x2 kullanıyorum yetmeyince 8+16 yapacağım. FPS Online oyunlarda bayağı fark etti.

16+8 yaparsan 8+8'lik kısmı Dual çalışır. +8 GB fazladan önbellekleme işlemleri için fazladan kapasite olur. Tavsiyem +8 al.

Eyvallah abi peki yukarıdaki linkteki RAM'i alsam şu anki RAM'le sıkıntı çıkarır mı?

Benim RAM'de tek kanal 16'ydı indirimde 8x2 aldım 8+16 Dual çalışıyor şu an 8x2 kullanıyorum yetmeyince 8+16 yapacağım. FPS Online oyunlarda bayağı fark etti.
Valla bende normalde düşünmüyordum ama single ramde acayip şekilde FPS oyunlarında kasıyor bende almak zorunda kaldım dual ram için.

Kasmayı RAM alarak çözeceğinizi düşünmüyorum çünkü eğer RAM darboğazı yoksa Maks %15 FPS artışı yapar.
Ek olarak RAM'lerin CL değeri, frekans değeri gibi birçok farklı özelliği var bunlar da önemli.

Oyun içerisinde sistem değerlerinize bakıp hangi parçanız darboğaz yapıyorsa ona yönelin bence RAM aldıktan sonra.

Eyvallah abi peki yukarıdaki linkteki RAM'i alsam şu anki RAM'le sıkıntı çıkarır mı?
Yukarıda link yok.

Şu anki RAM modelin ne ise aynı modeli al +16 yapacaksan. 16+8 yapacaksan da aynı özellik ve marka olan modeli al.

Kingston Fury Beast KF432C16BBK2/16 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com link bu

Forum açtım saliselik takılmalar oluyor PC'de Single RAM olduğu için öyle yapıyor dediler onun için alacağım yoksa RAM'lik sıkıntım yok zaten.

Şu anki RAM modelin ne ise aynı modeli al +16 yapacaksan. 16+8 yapacaksan da aynı özellik ve marka olan modeli al.

Abi +8 yapacağım o olur mu yani 32 biraz fazlaya kaçar gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…