İngilizce dışındaki bir dili okumanız sizin için daha iyi olur. Eğer altından kalkabilirim diyorsanız başka dillerin dil ve edebiyat bölümlerine bakmanızı tavsiye ederim, iş imkanı konusu bu bölümlerde biraz farklı işliyor. Ama İngilizce veya öğretmen olmak konusunda ısrarcıysanız formasyon alınabildiği için bölüm öğretmenlik olmak zorunda değil, o konuda da bilginiz olsun. En önemli konulardan birisi de gittiğiniz üniversite ve o üniversitenin bulunduğu şehir. Çünkü kendinizi geliştirmenizde ve iş imkanı yaratmanızda en büyük rolü bu oynuyor.
Dil öğrenmek istiyorsanız Mütercim Tercümanlık bölümleri mantıklı olabilir. Dil edebiyat bölümlerinde sadece dil öğrenilmez, o dilin edebiyatını da öğrenirsiniz. Kitap okumayı sevmiyorsanız ve edebiyata karşı ilgi, alakanız yoksa size zulüm olur.
@kalsse, öğretmenlik atamaları aslında ortada iken pek tavsiye etmem. Dil öğrencilerinin de pek alternatifi olmuyor maalesef.
Anlıyorum. Sizin yerinizde olsam, mütercim tercümanlığı yazıp yoluma bakardım. Öğretmenliğin de durumu ortada. Atama sayıları çok düşük. Ya özelde çalışırsınız ya da ücretli öğretmenlik yaparsınız. En azından okul bitene kadar İngilizce, Almanca gibi Türkiye'de iş yapabilecek dilleri öğrenirseniz, aç kalacağınızı düşünmüyorum. İkinci üniversiteyle de işinize yarayacak takviye yaparsınız. Sınavsız ikinci üniversite hakkınız da olacak.