16 bin ile dilden bölüm tavsiyesi

@kalsse, kitap konusunu diğer konunuzda tartışabiliriz. Yeter ki isteyin ve bir başlangıç yapın.

İlginiz için teşekkürler hocam. İngiliz dili edebiyatı okuyan bir arkadaşımdan birkaç eser rica ettim. Kendisi beğeneceğimi düşündüğü birkaç kitap ayarlayacağını söyledi. Arkadaşımın verdiği kitaplar ile başlamayı düşünüyorum.

Amaç sadece mezun etmek olunca maalesef böyle sistemleri bulmakla uğraşıyorlar. Bir ara Ankara Üniversitesinde de %30 vize ve %80 final diye bir saçmalık vardı, öğrenci vizeye girmiyordu ama yönetim biraz daha farklı bir diploma alınabildiği için öğrenciyi teşvik edebildiğini düşünüyordu.

Kitabı beğenmeme durumunu hemen hemen herkes yaşayabiliyor, korkunuzu da bundan dolayı anlayabiliyorum. Kitaplar sınıfta tartışıldıkları için istemeden bile olsa konusuna bir şekilde hakim oluyorsunuz. Genelde okuduğunuz bölümde ülkenin tarihini de gördüğünüz için dönem kitaplarını okumak daha basit bir hale geliyor. Haliyle kitabı da anlamaya başladığınız için bu konuda çok sorun yaşamamaya başlıyorsunuz.

Almanca konusunda çok bir bilgim yok, ben de genelde herkesin yaptığı gibi kendi bildiğim dili önerebilirim ki kendisi Fransızca olur. Belki eklemek isteyeceğiniz üçüncü dil o olur. İş imkanı konusu dillerde çok karışık oluyor. Önceki bölümümde hocalardan birisi sık sık Korece bilen eleman istenildiğini ama önerebilecekleri birisini bulamadıklarını söylüyordu. Bu bölümde de iş teklifi geldiğini ama Fransızca YDS’ye giren mezun sayısı düşük olduğu için öneride bulunamadıklarını söyleyen hocalarımız var. O yüzden siz sadece birikiminizi yüksek tuttuğunuzdan ve gerekli belgeleri edindiğinizden emin olun.

@kalsse, birçok edebiyata hakimim. Kitabınız bittiğinde bana da sorabilirsiniz, iyi okumalar.

Anlıyorum hocam. Yavaş yavaş kitap okumaya başlayacağım. Almanca dilini ailemden dil bölümünde mezun olanlar çok öneriyorlar. Gerek ailevi gerek çevremde arkadaşlarım veya arkadaşlarımın annesi babası Almanca dili sayesinde rahat evden çalışabilecekleri ve maaşları yüksek işler bulabiliyorlar. Fransızca dili ise aklıma yatan ve yatmayan bir dil. Sebebi ise bir arkadaşım dilde çok fazla istisna ve kurallarının zor olduğunu söylemişti ama Almanca dilini hallettikten sonra üçüncü dil olarak kendime güvenirsem düşünebileceğim bir dil. Önerileriniz için teşekkürler hocam.

@kalsse, birçok edebiyata hakimim. Kitabınız bittiğinde bana da sorabilirsiniz, iyi okumalar.

İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim hocam. Gerçekten hem siz hem de diğer arkadaş bana bu konuda çok yardımcı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…