Hocam öncelikle şunu belirteyim bu sistemi ben almayacağım arkadaşıma topluyorum. Ve arkadaşmın ileride parça değiştirme şansı yok. Yani bilgisyarı çöp olasaya kadar kullanmak zorunda o yüzden işlemciye değil ekran kartına abandım. Yoksa R5 7500F alsam maksimum RX 580'e falan çıkabiliyorduk. E RX 5700 XT nasıl abanmak derseniz arkadaşımın 2. el olarak değil şehir dışı il merkezinden bile alamıyor. Tekçe yaşadığımız ilçede ilçede de en iyi bunu buldum. RAM merkezde ama o da hallolur bir şekilde. Sistem parçalarını da atıyorum, değiştirmemi önerdiğiniz bir parça varsa söyleyin değiştireyim.
İşlemci:AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz AM4 32 MB Cache 65 W İşlemci Tray + Fan Fiyatları ve Özellikleri
Anakart:
Fsp FSP700-60AHBC 700W 80+ 12 CM Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
m.n11.com
Not: Bütçe 15 bin aslında ama bu aşıyor sizce işlemciyi Ryzen 5500e mi düşüreyim yoksa arkadaş 16 bine mi çıksın?
Not: Sisteme ileride parça takma ihtimali yok, çöp olasaya kadar kullanacak mecbur ki zaten babasını toplamaya zor ikna ettik.
Çıkabilse iyi ama çıkmayor işte aslında ileride parça takabilse Ryzen 7600 alıp bir süre ekran kartsız kullanması daha iyi ama dediğim gibi babasını toplamaya zor ikna ettik.