16 GB 4060 Ti vs 3090

Bütçe
13000-20000

Ben de render aşı ile uğraşıyorum uzun bir aradan sonra senin kaldığın o çelişki de ben de kaldım, fakat daha sonrasında şunu fark ettim tamam render alırken tam yük ekranda kullanıyor ama sen oyun falan da oynasan bu oyunun ihtiyacı olduğu kadar elektrik harcıyor ve performansa bakarsak elektrik harcamasıyla performanslar hemen hemen ekran kartlarında doğru orantılı. Ben de bugün o iki ekran kartı arasında kaldım. Ve aradaki performans farkı neredeyse %50 3090 daha performanslı, render testlerine bakma şansım olmadı çünkü bununla ilgili çok fazla video yok ben bulamadım en azından bunu neye dayanarak söylüyorum oyun FPS'lerine bakarak söylüyorum. Benim tercihim 3090'dan yeni oldu, çünkü benim için performans önemli açıkçası. Geçmiş yorumlara da baktım da 4060 Ti, 3090 Ti ile yarıştığını söylemişler alakası yok 3060 civarında performans veren ya da hadi 3070 olsun o seviyede bir kart. Yani özetle boşa takıl mısınız elektrik konusuna demişsiniz ya orada, Render'ı yavaş alsın ama en azından elektriği az harcadığı için bunu bir kazanç olarak görmüşsünüz, sonuç değişmiyor ki harcadığı elektrik miktarı yine aynı olacak çünkü geç render alıyor ve geç olduğu için de yine elektrik harcamış oluyor az da olsa, sonuçta hemen hemen harcadığı elektrik aynı olmuş oluyor basıt bir matematik hesaplama. Çünkü bu aynı şeye benziyor koşarak mı daha çabuk varırsın yürüyerek mi tabii ki de koşarak giderse çok daha fazla enerji harcamış olur ama daha çabuk gelmiş olur yürüyerek giderse de geç gitmiş olur ama sonuçta o final noktasına geldiği zaman yine hemen hemen aynı enerjiyi harcamış olacak. O sebepten dolayı da bana mantıklı olan 3090 gibi geldi ve 3090 aldım.Açıkçası merak ettim ben sizin hangi kartı aldığınızı, siz hangisinden yana tercihinizi kullandınız?

4070 ile 3090 ikileminde kalıp 3090 aldım, memnunum.

4070 ile 3090 ikileminde kalıp 3090 aldım, memnunum.

Ben de bu iki kart arasında kalmıştım hatta konusunu da açmıştım burada, ben render kullanacağım için o sebepten dolayı 3090'a karar kıldım. Fakat RX 3090 XT de aklımı karistirmiyor değil.

Ben de bu iki kart arasında kalmıştım hatta konusunu da açmıştım burada, ben render kullanacağım için o sebepten dolayı 3090'a karar kıldım. Fakat RX 3090 XT de aklımı karistirmiyor değil.
3090ti demek istediniz sanırım ama o kadar büyük fark olmayacaktır. İkinci eli 25k'dan başlıyor 3090 ikinci eli ise 15k'dan başlıyor. rx6900xt diyorsanız nvidia her zaman ilk tercihimdir o yüzden çok düşünmemiştim onu. 7900 düşünmüştüm ama yine 3090'dan yana kullanmıştım tercihimi.

Anladım RX 6900XT'yi kasdetmistim, şimdi bakınca evet yazım hatası olmuş. İnternet üzerinden biraz araştırdığımda performansları birbirlerine çok yakın oluyor sebepten dolayı biraz kararsız kaldım açıkçası.

4060 Ti DLSS 3'le bile 3090 seviyesine ulaşamıyor. 3090 zaten DLSS 2'yle fark atar geçer. Temiz ikinci el 3090 bulunursa 4060 Ti alınmaz bence.

DLSS açınca kafa kafaya gidiyorlar sence değer mi o kadar para vermeye RTX 4060 Ti ile DLSS açınca aynı performansı almak varken gerek var mı önceki nesil kart almaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…