16 GB (8x2) RAM önerisi

equinOxx

Decapat
Daha fazla  
16 GB (8x2) RAM kit almak istiyorum fakat DIMM ve UDIMM kısmında biraz aklım karıştı.

Anakartımın özelliklerinde (ASUS Prime H310M kr 2.0) şöyle bir açıklama var;
2 X DIMM, Max. 32 GB, DDR4 2666/2400/2133 MHz non-ECC, un-buffered Memory

Un-buffered Memory dediği udımm bellek mi oluyor? DIMM RAM alsam sorun yaşar mıyım?

Almak istediğim ürün bu.

Aynı fiyata bunları alın hocam, ileride sistem değiştirdiğinizde de bu hızı destekleyen işlemci ile beraber kullanırsınız.

Aynı fiyata bunları alın hocam, ileride sistem değiştirdiğinizde de bu hızı destekleyen işlemci ile beraber kullanırsınız.

Hocam anakartın desteklediği en yüksek hız da mı çalışır yine de? Sorun olur mu? Bir de CL değeri daha düşük almanın faydası olur mu?

Hocam anakartın desteklediği en yüksek hız da mı çalışır yine de? Sorun olur mu? Bir de CL değeri daha düşük almanın faydası olur mu?

Evet hocam işlemcinin ve anakartın desteklediği en yüksek hızda çalışır, sizin sistemde bu hız 2666 MHz, CL değerine çok takılmayın kişisel kullanımda bir fark göremezsiniz. İleride Ryzen sistem topladınız diyelim, o zaman tam hızda kullanırsınız RAM'leri

Evet hocam işlemcinin ve anakartın desteklediği en yüksek hızda çalışır, sizin sistemde bu hız 2666 MHz, CL değerine çok takılmayın kişisel kullanımda bir fark göremezsiniz. İleride Ryzen sistem topladınız diyelim, o zaman tam hızda kullanırsınız RAM'leri
Anladım çok teşekkür ederim hocam. Peki son olarak benim mevcut kullandığım ram 1.2 volt fakat linkteki 1.35V bundan bir problem çıkar mı? Ayrıca 288 pin sanırım bende ki ama satıcı pin değeriyle ilgili bilgi girmemiş.

Anladım çok teşekkür ederim hocam. Peki son olarak benim mevcut kullandığım RAM 1.2 Volt fakat linkteki 1.35V bundan bir problem çıkar mı? Ayrıca 288 pin sanırım bende ki ama satıcı pin değeriyle ilgili bilgi girmemiş.

Sorun çıkmaz hocam. Anakartın sitesinden desteklediği RAM modellerine bakarak tavsiyede bulundum. Bu listedeki bütün RAM'ler anakartınzıla uyumlu https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/...-K_R20/PRIME-H310M-K-R2.0_Memory-QVL-list.pdf

Gördüm ama birebir aynı ürün kodu yok listede. F4-3600C18D-16GVK

Aynı RAM hocam, kapasiteye ve diğer bazı farklılıklara göre model kodu değişiyor. Mesela orada yazan 4x4GB ama benim yazdığım 2x8GB olduğu için model kodunda farklılıklar olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı