16 GB DDR4 3200MHz CL16 RAM üzerine 3600MHz takviye yapılabilir mi?

Bütçe
2500

Samet Safa Sert

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
Asus ROG B550-E
İşlemci
Amd ryzen 5 3600xt
Herkese iyi günler dilerim.
Elimde Neo Forza marka mars modeli 2 adet RGB RAM mevcut. 2x8GB 3200MHz ve CL16 değerinde. Total'de 16 GB RAM'in eksik kaldığını hissediyorum. Bilgisayar kullanırken RAM kullanımım genellikle yüzde 75-90 arasında seyrediyor. Ben bu RAM'larin üzerine yine aynı markaya ait 3600MHz 2x8 RAM eklesem verimli çalıştırabilir miyim? Veya başka marka bakabilir miyim? 2500 TL civarında bütçem ve 2 adet boş slotum var en mantıklı nasıl bir upgrade yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. Piyasada bendeki RAM'ların birebir aynılarını buldum.

Farklı çipe sahip RAM gelirse sistem donma, restart, FPS düşmesi, mavi ekran gibi sorunlar yaşamaman için inanılmaz şanslı olman gerekiyor haberin olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı çipe sahip RAM gelirse sistem donma, restart, FPS düşmesi, mavi ekran gibi sorunlar yaşamaman için inanılmaz şanslı olman gerekiyor haberin olsun.
Abartmışsın.

Abartı bir durum yok, farklı MHz farklı gecikme ve farklı çipe sahip RAM alın denemesi bedava bakalım bu veya buna benzer sorun yaşayıp yaşamadığınızı görün.

Kesinlikle yaşarsın diye bir durum demedim zaten ama yukarıda saydığım problemleri yaşarsan %99'u problemi RAM olacaktır. Bırak farklı bir RAM'i Dual channel RAM aldığında XMP profili açtığında bile bu tarz sorun yaşayan insanlar varken bunu yapmak bence tamamen iş bilmemezlik başka bir şey değil. (kişisel fikir)

Abartı bir durum yok, farklı MHz farklı gecikme ve farklı çipe sahip RAM alın denemesi bedava bakalım bu veya buna benzer sorun yaşayıp yaşamadığınızı görün.

Kesinlikle yaşarsın diye bir durum demedim zaten ama yukarıda saydığım problemleri yaşarsan %99'u problemi RAM olacaktır. Bırak farklı bir RAM'i Dual channel RAM aldığında XMP profili açtığında bile bu tarz sorun yaşayan insanlar varken bunu yapmak bence tamamen iş bilmemezlik başka bir şey değil. (kişisel fikir)
Yaşanabilir ama inanılmaz şanslı gibi bir cümle söz konusu değil. Ama ihtimali var o yüzden aynı RAM daha iyi.

Peki birebir aynı marka aynı modelden 2 X 8 3600MHz aldığım takdirde bendeki 3200 RAM'leri de 3600 MHz de çalıştırabilir miyim? Bir yolu yöntemi var mı? Sağlıklı olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı