16 GB DDR4 RAM önerisi

Bütçe
5000 TL

gzmcbn

Centipat
Daha fazla  
Anakart
ASUS PRIME Z390M-PLUS
İşlemci
INTEL CORE i7-9700K 3.60GHz
Merhaba, bilgisayarımın RAM'ıni yükseltmek istiyorum. (8-8-16 GB) 32 GB şu an ama 64 GB yapmak istiyorum. Bendeki 16 GB'lık RAM "Corsair Vengeance LPX 16 GB 1x16 GB DDR4 3000MHz CL16 Gaming RAM (bellek)" 3 tane daha alacağım ancak 3000 MHz'den daha hızlı olan 4 tane alsam bilgisayarıma uyumlu olur mu? Kaç MHz alabilirim? Çok fazla değişiklik olur mu hızda? Tavsiyeniz ne olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha yüksek frekansta alsan da bugün için bir fark yaratmayacak. İşlemci ve anakart değişimi düşündüğün zaman aynı RAM'ler ile geçerim diyorsan daha yüksek frekans RAM'leri de şimdiden alabilirsin. Bugün için desteklediği frekansta kullanıp, yeni sistemde daha yüksek frekansta çalıştırman mümkün olur. Bir slotta 8 diğerinde 16 olunca veya 2-4 kanal yerine 3 kanal kullanınca çift kanal performansı kısıtlanmış oluyor. Yapılan iş nedeniyle ihtiyaç varsa, 16x4 tercih etmek daha iyi performans sağlar.

Merhaba, bilgisayarımın RAM'ıni yükseltmek istiyorum. (8-8-16 GB) 32 GB şu an ama 64 GB yapmak istiyorum. Bendeki 16 GB'lık RAM "Corsair Vengeance LPX 16 GB 1x16 GB DDR4 3000MHz CL16 Gaming RAM (bellek)" 3 tane daha alacağım ancak 3000 MHz'den daha hızlı olan 4 tane alsam bilgisayarıma uyumlu olur mu? Kaç MHz alabilirim? Çok fazla değişiklik olur mu hızda? Tavsiyeniz ne olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Direkt aynı marka model ve değerlerde alın bence.

Daha yüksek hızlarda RAM'lar alsanız bile bir adet 3000MHz ram bulunduğu için diğer hepsi 3000MHz de çalışacaktır. Ve aynısını almazsanız olası uyumluluk problemleri oluşabilir yerinizde olsam elimdekini 2. el satıp 4'lü kit alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı