16 GB DDR4 RAM önerisi

Bütçe
1000-1200

eymen7853

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistemi değişeceğim ve RAM için model lazım. Pek bilgili değilim RAM konusunda donanımlarımıda aşağıya bırakıyorum.

Ekran kartı: XFX RX 570 8 GB.
Anakart: B450M K II.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
PSU: 500 watt.

Merhaba. Sistemi değişeceğim ve RAM için model lazım. Pek bilgili değilim RAM konusunda donanımlarımıda aşağıya bırakıyorum.

Ekran kartı: XFX RX 570 8 GB.
Anakart: B450M K II.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
PSU: 500 watt.
Çift kanal 2x8 mi, tek kanal 16 mı?

2x8 diye düşünüyorum anakartta zaten çift slot.

Hocam anakartta iki slot varsa 1x16 almanızı öneririm benim de anakartımda iki slot var 2x8 kullanıyorum. RAM'leri yükseltmek istedim ve sorun oldu benim tavsiyem 1x16 almanız yönündedir RAM olarak da Kingston öneririm.

2. el
0
Aynı özelliklere sahip Ramler için, sırf marka diye daha pahalı markalardan almaya gerek yok.

Hocam anakartta iki slot varsa 1x16 almanızı öneririm benim de anakartımda iki slot var 2x8 kullanıyorum. RAM'leri yükseltmek istedim ve sorun oldu benim tavsiyem 1x16 almanız yönündedir RAM olarak da Kingston öneririm.
Dual channel daha hızlı çalışır.

2. el
0
Aynı özelliklere sahip RAM'ler için, sırf marka diye daha pahalı markalardan almaya gerek yok.

Dual channel daha hızlı çalışır.

Evet hocam fakat dediğim gibi belli olmaz sistemi yükseltir e haliyle de 16 GB RAM yetersiz kalır yenilemek istediğinde de 8 GB boşa gitmiş oluyor bu riski göze alıyorsa sıkıntı yok.

Anladım peki direk olarak RAM'in link atabilir misiniz?
Kingston 16gb cl18 3600mhz ram
Buyrun hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı