16 GB DDR5 RAM 2025 yılında yeterli mi?

Teşekkür ederim arkadaşlar sanırsam bir ay gibi bir süre içerisinde 32 yapmaya çalışacağım fakat aynı marka olması zorunlu mu yoksa farklı alsam sorun çıkarır mı?

Hocam bildiğim kadarıyla marka etki etmiyor sadece işlemcinin ve anakartın kaç MHz desteklediğine bakın.

Normal ayarlarda mı oynuyosunuz?

Girdiğim her oyunu olabilecek en yüksek ayarlarda ve maximum MSAA ayarları ile oynuyorum, ekran kartı 24 GB olduğundan pek VRAM taşması olmuyor haliyle RAM rahat.

Girdiğim her oyunu olabilecek en yüksek ayarlarda ve maximum MSAA ayarları ile oynuyorum, ekran kartı 24 GB olduğundan pek VRAM taşması olmuyor haliyle RAM rahat.

Doğru hocam 24 GB VRAM olsaydı bende böyle rahat olurdum

32 iyidir. Gerekmediğini varsaysak dahi en azından sıkıştırılmış RAM oranı değişir.
(Bu arada benim RAM sadece 8GB, i3 9100. Kullanım amacım doğrultusunda bana yetiyor. 64GB olsa bile daha konforlu olmazdı sanırım.)

Teşekkür ederim arkadaşlar sanırsam bir ay gibi Bir süre içerisinde 32 yapmaya çalışacağım fakat aynı marka olması zorunlu mu yoksa farklı alsam sorun çıkarır mı?
Öyle olağanüstü bir artış beklemeyin derim. Evet, artış olacaktır ancak muhtemelen düşük bir düzeyde. Oynadığınız oyunlar nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…