RAM'lerin ikisi de çalışıyor fakat sadece 7.96'yı görüyor.
BIOS pilini çıkarıp taktım anakartın BIOS'u 1.0 version MSI sitesinden baktım BIOS güncellemesi gelmemiş . Bilgisayara format attım msconfig ayarlarını da yaptım.
RAM'lerin yerlerini de değiştirdim RAM'ler aynı marka DDR3. Çok araştırdım fakat hiçbir şekilde olmadı RAM'ler bozuk değil tek tek denedim çalışıyorlar.
Birbiriyle uyumlu olmayabilirler. Mesela ben şu anda Corsair Vengeance 16 GB RAM kullanıyorum, bu RAM'lerin ikisini de ayrı ayrı aldım. RAM'lerin biri Samsung öteki Hynix bellekli. Sırf bu yüzden belki beraber çalışamayabilirlerdi.
Kullandığınız RAM'lerin tam anlamıyla sorunsuz çalışabilmesi için Cas Latency (CL) değerlerine kadar aynı olması gerekiyor. Aksi durumda sorun çıkarabilme ihtimalleri mevcut. Kullandığınız RAM'lerin tam olarak model bilgisini paylaşabilir misiniz?
Kullandığınız RAM'lerin tam anlamıyla sorunsuz çalışabilmesi için Cas Latency (CL) değerlerine kadar aynı olması gerekiyor. Aksi durumda sorun çıkarabilme ihtimalleri mevcut. Kullandığınız RAM'lerin tam olarak model bilgisini paylaşabilir misiniz?