Çözüldü 16 GB olan RAM CPU-Z de 8 GB olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Larten Crepsley

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Bilgisayarıma RAM yükseltmesi yapmak istiyordum. Bilgisayarımda 16 GB RAM var 32 yapacaktım bunun için CPU-Z'ye baktım. Fakat CPU-Z de 8 GB olarak gözüküyor. Bilgisayarım tek slot 16x1 diye biliyorum. Bunun sebebi nedir herhangi bir bilginiz var mı? Acer Nitro AN515-58-7725 bilgisayar bu alta da CPU-Z de gözüken ekranı koyuyorum.
Buna dahil olarak RAM yükseltmesi için önerebileceğiniz RAM modelleri nelerdir?

Dosya Ekleri

• 1751272457404.jpeg
    70,7 KB · Görüntüleme: 30
Çözüm
Burada da 16 GB yazıyor ama başka herhangi hiçbir bilgi yok, bilgi olmama sebebi nedir? Ondan dolayı emin olamadım. Bir de ben 16x2 kullanmak istiyorum. Bunun için önerdiğiniz herhangi bir RAM var mıdır?

Belli ki 2x8GB mevcut, ilk SPD ekranı bunu diyor. Siz 2x16 GB RAM almanız gerek. CPU-Z'nin yanlış okuduğunu hiç görmedim çünkü. Ona dayanarak diyorum.
Memory kısmına gelip Size yazan yerde ne kadar yazıyor bakabilir misin? Hala 8 GB ise BIOS'a girip toplam RAM miktarını söyler misin? Takılmamış veya çıkma gibi başka problemler olabilir.

Memory kısmına gelip size yazan yerde ne kadar yazıyor bakabilir misin? Hala 8 GB ise BIOS'a girip toplam RAM miktarını söyler misin? Takılmamış veya çıkma gibi başka problemler olabilir.

Şu an acil bir işim çıktı evden çıkmam gerekiyor akşam detaylıca atarım hepsini teşekkür ederim.

Memory kısmına gelip size yazan yerde ne kadar yazıyor bakabilir misin? Hala 8 GB ise BIOS'a girip toplam RAM miktarını söyler misin? Takılmamış veya çıkma gibi başka problemler olabilir.

Düzenliyorum SPD bakıyorsun Memory kısmına bak.

Memory'den bakacaksın.

Memory ekranını da atar mısınız? 2x8GB olabilir veya sadece 8 GB olabilir.

Burada da 16 GB yazıyor ama başka herhangi hiçbir bilgi yok, bilgi olmama sebebi nedir? Ondan dolayı emin olamadım. Bir de ben 16x2 kullanmak istiyorum. Bunun için önerdiğiniz herhangi bir RAM var mıdır?

Son düzenleme:

Belli ki 2x8GB mevcut, ilk SPD ekranı bunu diyor. Siz 2x16 GB RAM almanız gerek. CPU-Z'nin yanlış okuduğunu hiç görmedim çünkü. Ona dayanarak diyorum.

Çözüm

Şimdi onda da şöyle bir olay var. Bilgisayar 16 GB fakat slot 1 8 GB, slot 3 8 GB gösteriyor. Slot 2 ve 4 boş. Bilgisayarda sadece 2 tane slot varken slot 1 2 3 4 yazması ne alaka?

Durum bu şekilde.

CPU-Z ve hatta Windows bile laptoplar için slot sayısını doğru okuyamıyor bazen ona takılmayın. Eğer orada 2 slotta da 8 GB görüyorsanız dediğim gibi oluyor. Zaten ekrana görüntüleri açık, 2x8GB düzen var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…