16 GB RAM 32 GB yapılırsa FPS artar mı?

Anakart
gigabyte z590m gaming x
İşlemci
i7 11700f
Merhaba, Valorant ve Fortnite gibi rekabetçi oyunlarda 16 GB olan RAM'imi 32 GB yaparsam %1 ve %0.1 Low'lar artar mı? Ve biraz da olsa FPS artışı sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Valorant ve Fortnite gibi rekabetçi oyunlarda 16 GB olan RAM'imi 32 GB yaparsam %1 ve %0.1 Low'lar artar mı? Ve biraz da olsa FPS artışı sağlar mı?

Sağlar. Dual channel ise daha da çok sağlar. Ancak RAM konusu FPS vermekte kart ve işlemci kadar iyi değil.

Sağlar. Dual channel ise daha da çok sağlar. Ancak RAM konusu FPS vermekte kart ve işlemci kadar iyi değil.

Hocam şu an 8x2 kullanıyorum onu 8x4 yapmayı düşünüyorum ama işlemcim Quad channel desteklemiyor sanırım yani double Dual channel olacak.

parçaların çok yüksek seviyede olmadığı sürece artmaz,ram olayı çok karışık
rtx 3060 12gb var ve sanırım ram seviyesinden dolayı fps'im limitleniyor god of war'da yaşamıştım bunu

Hocam şu an 8x2 kullanıyorum onu 8x4 yapmayı düşünüyorum ama işlemcim Quad channel desteklemiyor sanırım yani double Dual channel olacak.

Bütün slotları doldurmak iyi değil. 32 yapacaksanız iki tane aynı 16 GB RAM alın. Bir sürü farklı farklı RAM takmak fazla verim vermez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı