Merhaba beyler. Masaüstü bilgisayarımın içini temizledikten sonra 16 GB'tan 8'e düştüm. msconfig olayını denedim, olmadı. BIOS memory remapping diye bi seçenek de yok, yardım bekliyorum.
İyi günler çözüm aslında kolay ama bu yol işe yaramazsa 2. yoluda açıklıcam önecelikle
1=Ara çubuğu
2=msconfig-yada sistem yapılandırması yaz
3=Gelen ekranda yukarıdan önyükleme
4=Gelişmiş seçenekler
5=Bellek üs sınırın tikini aç normalde orda 16384 yazar yada 0 sen oraya 20000 bunu yaz tiki geri kapa ve uygula tamam diyip pcni yeniden başlat
Merhaba beyler. Masaüstü bilgisayarımın içini temizledikten sonra 16 GB'tan 8'e düştüm. msconfig olayını denedim, olmadı. BIOS memory remapping diye bi seçenek de yok, yardım bekliyorum.
msconfig olayını dendikten sonra olmadıysa son bir çözüm vardır ramlerin dizilişlerini dene
ramlerini tek tek tak ilk önce birini tak ve bıos'a giriş yap system den kaç gb ram olduna bak 4046 yazarasa ram çalışıyo eğer rami taktınğında pc açılmadıysa rame 1 işaret koy
ve farklı ramlerini dene ram koyduğun diziliş önemlidir oyüzden hepsini dene eğer ramin taktığında açılmıyosa ramlerin bozulmuş yada ram slotun bozulmuş demektir
Kardeşim kayit defterinden windows defender kapat pc yeniden baslat sorun cozulecek bakbyoutube defender. Kayit defterinden nasil kapatilir sonra yeniden baslat
İyi günler çözüm aslında kolay ama bu yol işe yaramazsa 2. yoluda açıklıcam önecelikle
1=Ara çubuğu
2=msconfig-yada sistem yapılandırması yaz
3=Gelen ekranda yukarıdan önyükleme
4=Gelişmiş seçenekler
5=Bellek üs sınırın tikini aç normalde orda 16384 yazar yada 0 sen oraya 20000 bunu yaz tiki geri kapa ve uygula tamam diyip pcni yeniden başlat
benimde böyle bir sorunum var ve ben bu çözümü bir kere win 7 de uygulamıştım ve pc açılırken mavi ekran verdi format atmak zorunda kaldım.
Bir de 20000 yazma nedenimiz ne acaba, ne işe yarıyor ?