16 GB RAM 8 GB görüyor

Biraz gevşettim evet.

Bir işe yaramaz, bu sorun LGA sokette görünüyor. Bu videoyu dener misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

denedim olmadı malesef.

Adama mesaj atıp iade istesem RAM tek başına çalışıyor bir şey diyemem sorun ne anlayamadım bir sürü şey denedim olmuyor. @Barisdkmn

Denedim olmadı maalesef.

Adama mesaj atıp iade istesem RAM tek başına çalışıyor bir şey diyemem sorun ne anlayamadım bir sürü şey denedim olmuyor. @Barisdkmn

Hocam 1. Slotta yeni aldığınız RAM çalışmıyor demiştiniz, yine 1. Slota eski raminizi takıp 2. Slotu boş bırakarak dener misiniz? Eğer böyle çalışıyorsa yeni aldığınız RAM'de sorun vardır. Yine çalışmıyorsa anakartta sorun vardır. Aslında bu 16 ya 8 sorunu genelde RAM'lerin uyumsuz olmasından kaynaklanıyor fakat her şeye bakmak gerek. Sonuç olarak aldığınız RAM elinizdekinin aynısı olsa bile kit olarak satılmadığı sürece uyumlu olma garantisi yok. Hatta 2'li satılan bazı RAM'ler bile birlikte düzgün çalışamayabilirr, tabii onlar test edilerek paketlendiği için oran çok daha düşük. Ben biraz daha araştıracağı, siz de 1. Slota eski RAM'i takıp deneyin.

Hocam dün tam pes etmişken gittim yeni RAM'i 1.slota eski RAM'i 2. Slota taktım ve düzeldi tabii Windows 11 de kurmuştum ama geri Windows 10'a dönüyorum şimdi yardımların için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG20230223091224.jpg
    163 KB · Görüntüleme: 26
Hocam dün tam pes etmişken gittim yeni RAM'i 1.slota eski RAM'i 2. Slota taktım ve düzeldi tabii Windows 11 de kurmuştum ama geri Windows 10'a dönüyorum şimdi yardımların için teşekkürler.

Hayırlı olsun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…