16 GB RAM devrini kapatan oyun

Bu muhabbet de var evet. RAM'e göre işletim sistemi daha rahat çalışabilmesi için kendine daha çok RAM ayırıyor yani Windows'un tükettiği RAM, RAM miktarına göre değişiyor. Bilimsel açıklaması vardı şimdi onu yazmayayım kısaca bende Windows 3.5GB kullanıyor bana kalan 12.5GB oluyor.

Evet öyle 16'dan 32'ye geçtiğimde masaüstü kullanımı arttı ama saydığım oyunları da 32 GB RAM ile oynadım. Onlar 11-12 takılırken bu 16 GB'yı geçti. Boşta Kullanım 4-4,5 GB.

Ama ekran kartında sınırda.

Ekran kartın 4GB VRAM limitine takılıp sistem belleğini kullanmaya başlarsa o yüzden de fazla RAM kullanımı gözükebilir ama emin değilim.

Kapalı Beta'dan sonraki testlerde fazla kullanım gözükmüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçi Beta'da 14GB civarlarında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet öyle 16'dan 32'ye geçtiğimde masaüstü kullanımı arttı ama saydığım oyunları da 32 GB RAM ile oynadım. Onlar 11-12 takılırken bu 16 GB'yı geçti. Boşta Kullanım 4-4,5 GB.

Boştaki kullanımlar 16 GB için de ortalama 2.5 GB civarı olduğu için, 16 GB RAM kullanan bir sistem kullanıcısı kolay kolay arka planda herhangi bir program/yazılım açmadığı sürece yeterli olur gibime geliyor, aslında devrinin bitip bitmediğini anlamak için 16 GB RAM'i sistemde bu oyunu arkada hiçbir şey açık olmadan ilk 1-2 saat içerisinde kullanım değerlerinin bellek yetersizliği sebebiyle tavan yapıp, 1080p standart çözünürlük skalasında takılma yapıp yapmadığını gözlemlemek bu noktada en sağlıklı sonucu verecektir diye düşünüyorum.

Benim gibi süper sistemi olan adamları ırgalamaz sıkıntı yok.
Sistemimi yazayım da kıskanın:
-Intel i3 2.26 GHz.
-3GB RAM'di de 8 yaptık sanki bir şeye yaramış gibi
-512MB ekran kartı.
Falan falan işte. 10 yıllık olması da var da söylemeyeyim artık onu da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…