Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım için 1x16 şeklinde ekstra 16 GB RAM almayı düşünüyorum. Ancak YouTube'da yapılan testlere baktığımda, 32 GB ile 16 GB arasında pek bir fark göremedim. Hatta 32 GB RAM'in FPS'de bazen düşüşlere neden olduğunu fark ettim, ancak 16 GB RAM daha stabil çalışıyor. Bu durumun nedeni nedir? Sizce 1x16 GB daha RAM alınır mı?
Oyun oynuyorsanız 32GB'a şimdilik gerek yok. Ancak ileriye yönelik 16GB x 2 olarak takabilirsiniz. Bu arada Ryzen işlemcilerde çift kanal RAM çok daha performanslı oluyor, bilginiz olsun.
Oyun oynuyorsanız 32GB'a şimdilik gerek yok. Ancak ileriye yönelik 16GB x 2 olarak takabilirsiniz. Bu arada Ryzen işlemcilerde çift kanal RAM çok daha performanslı oluyor, bilginiz olsun.
Evet, bir de benim sistemim APU ve RAM'dan bellek alıyor. Daha önce dual olarak kullandığım RAM ile 170 FPS alıyordum en düşük valoda. Ancak şu an sadece 1 tane 16GB RAM ile maksimum 100 FPS alabiliyorum, performansında ciddi bir düşüş var. Bu nedenle düşünüyorum, 1 tane daha 16GB RAM alabilirim.
2×8 GB bellekler 2×16 GB belleklere göre daha performanslı veya daha stabil değil. Videoyu çeken kişilerin sistemi ile ilgilidir o durum. DDR4'de 16 GB modüller genelde Dual Rank dizilimli olduğu için daha performanslı bile sayılabilir.
2×8 GB bellekler 2×16 GB belleklere göre daha performanslı veya daha stabil değil. Videoyu çeken kişilerin sistemi ile ilgilidir o durum. DDR4'te 16 GB modüller genelde Dual rank dizilimli olduğu için daha performanslı bile sayılabilir.
Anladım, sistemim gereği 16 GB daha RAM almam gerekecek çünkü Dual olarak daha iyi çalışıyor PC. Ama bir sorum olacak linkteki RAM iyi mi sizce ben önceden bunu kullanıyordum.
Anladım, sistemim gereği 16 GB daha RAM almam gerekecek çünkü Dual olarak daha iyi çalışıyor PC. Ama bir sorum olacak linkteki RAM iyi mi sizce ben önceden bunu kullanıyordum.
Usta bende 2x8 GB RAM var bir de ben takviye olarak 2 tane daha 2x8 GB RAM almak istiyorum sizce mantıklı olur mu 4 slotuda doldurmak bir sıkıntı yaratmaz değil mi?
Usta bende 2x8 GB RAM var bir de ben takviye olarak 2 tane daha 2x8 GB RAM almak istiyorum sizce mantıklı olur mu 4 slotuda doldurmak bir sıkıntı yaratmaz değil mi?
Bir de bende XMP ayarı açık yeni RAM aldığım zaman ekstra olarak BIOS'u açıp falan XMP'yi ayarlamam lazım mı yoksa yeni RAM'ler eski RAM'lerle senkronize olur mu?