16 GB RAM ile mavi ekran hatası

FERHATZE3K

Kilopat
2 tane Adata XPG 3000MHz RAM'lerin var ve anakartım A320M S2H 2 tane RAM slotu var durum şöyle tek bir slota RAM taktığım zaman hiçbir problem olmazken 2 slota RAM taktığımda birden mavi ekran hatası alıyorum RAM'lerde bir problem olduğunu düşünmüyorum 2 ramide 2 slottada defalarca denedim yalnız 1 RAM varken sıkıntı olmuyor fakat 2.slotada RAM takıldığı zaman oyunlarda mavi ekran hatası veriyor 10 yıllık bilgisayarcıyım gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.

Dediklerimi dogru bir sekilde yaparsaniz sorunu bulabilirsiniz.

• Ilk once RAM'lerin anakart ile uyumlu onu kontrol edin. Bunun icin anakartin RAM destek sayfasina bakabilirsiniz. Orada destekli olan RAM modelleri vardir. RAM modelinizi ogrenmek istiyorsaniz CPU-Z kullanabilirsiniz.
  • RAM'lerinizin modellerinin ayni oldugundan emin olunuz. Emin olduktan sonra asagidaki adimi yapabilirsiniz.
  • RAM'leri ayri ayri Memtest86 testinden gecirebilirsiniz. Bu testler uzun surebilir, simdiden uyarayim.
Yukarida anlattigim seyleri uygulayabilirseniz buyuk ihtimalle sorunu bulacaginizi dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…