16 GB RAM vs 32 GB RAM

tanyerii

Femtopat
Daha fazla  
Geçen gün Technopat YouTube kanalında 16 GB RAM yetersiz, artık minimum 32 GB RAM gerekiyor diye bir video izledim. Sırf bu nedenden dolayı 3 ay önce sıfır aldığım Laptopu satmayı düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım?
Laptopun özellikleri:
HP Victus / 16 GB RAM, 1 TB SSD, RTX 4060, Ryzen 7-7840HS işlemci.
Genel olarak sistemden memnunum, ancak videoyu izleyince ve benim laptopun i5-14500HX modelini görünce de satmayı düşündüm.

16 GB RAM şu anlık için yeterli. Önümüzdeki 3-4 sene içerisinde yeterli olmayabilir de o zamana da RTX 50xx serisi çıkmış ve fiyatları da normale gelmiş olur. O zamana laptopu değiştirirsiniz. Sıfır laptopu satıp üstüne yenisini almak mantıklı gelmiyor şu an için.

Laptopa ek RAM ekleyemiyor musun?

Sırf RAM için satmanizi öneriyormiyorum eğer destekliyorsa RAM ekleyebilirsiniz. Ki 16 GB halen yetiyor eğer ağır oyunlar oynamıyor iseniz.

Ram eklemesi konusunda bilgim yok, eğer olursa yapabilirim. Ancak işlemci farkı kafamı karıştırıyor. Bendeki işlemci Ryzen 7-7840HS, diğer işlemci ise İ5-14500HX. İşlemci değişikliği yapamayacağım için satıp yeni model almak mantıklı olabilir mi diye düşünüyorum.

Sırf RAM için satmanizi öneriyormiyorum eğer destekliyorsa RAM ekleyebilirsiniz. Ki 16 GB halen yetiyor eğer ağır oyunlar oynamıyor iseniz.
GTA 5, ets 2, pubg, zula, forza 5 oynuyorum.

Bu oyunlar için 32 GB RAM'e gerek yok hocam.

@tanyerii, bahsi geçen oyunlar eski oyunlar ve sizin sisteminiz fazlasıyla kaldırır, gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…