16 GB RAM yanına 8 GB RAM takılır mı?

nthocam

Picopat
Daha fazla  
Sistemim RTX 3060.
AMD Ryzen 5600.
A520M -a Pro anakart.
RAM'ım bu birini çıkarıp yanına 16 GB halını takıp 24 GB RAM alacagım. Sızce nasıl olur_ bıraz keyfıne alıyorum ıhtıyac oldugu ıcın değil mumkunse kımse alma demeden fikir belirtirse sevinirim. Aynı markanın aynı MHz RAM'ını takacagım bilginize.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çıkarabilirler, elinizdeki 16'lığın tamamen aynısını alsanız bile sorun çıkarabilir, farklı RAM'ler ile %50 şansınız var gibi bir şey. Tamamen aynısını almanız daha iyi olur.

Aynı marka model RAM'in yalnızca farklı GB bellekli halini alırsanız bir sorun çıkmaz. Ama çok mantıklıda değil.

GSKILL 16GB (1x16) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da takacagım ram bu 8ın birini cıkarıp bunu takıp 24 yapacagım sizce nasıl olur?

Aynı marka model RAM'in yalnızca farklı GB bellekli halini alırsanız bir sorun çıkmaz. Ama çok mantıklıda değil.
Sorun çıkarabilirler, elinizdeki 16'lığın tamamen aynısını alsanız bile sorun çıkarabilir, farklı RAM'ler ile %50 şansınız var gibi bir şey. Tamamen aynısını almanız daha iyi olur.
Takıcağınız 8 GB RAM'in CL değeri kaç.
tamamen aynısının 16 hali hocam zaten üstte yanıtladım bakıp cevaplarsanız sevinirim

iki ramın de herseyı aynı aynı marka aynı cl mhz vs vs herseyı aynı dengesizlik olur demisler baska forumlarda baska ramlar ıcın bunun ıcın de olurmu sızce

Son düzenleme:

Bütçeniz yoksa alınabilir. Anladığım kadarıyla sisteminizde 8 GB RAM var tabii oldukça yetersiz. 16'da çok yeterli sayılmaz 24 iyi bir rakam. Elinizdeki RAM'ide haliyle değerlendirmek istiyorsunuz. Dediğim gibi aynı marka model RAM'lerde bir sorun çıkmaz.

Hocam sormamın sakıncası yoksa eğer, neden ram arttırmak istiyorsunuz? Performans içinse fazla bir farkı olmayacaktır.

Hocam sormamın sakıncası yoksa eğer, neden ram arttırmak istiyorsunuz? Performans içinse fazla bir farkı olmayacaktır.
hocam performans değil ondan ziyade tlou1 rdr2 tarzı ağırgereksınım gerektıren oyunlar oynuyorum ve sıkıntı cıkarıyor acılmıyor bilgisayar kendını cok zorluyordu bazı seyleri ayarladım vram vs vs ancak rami de yuksetlmek istiyorum cunku oyun acılmıyor yada zor acılıyor vs vs

Hocam sisteminiz oyunu yüksek grafiklerde akıcı bir şekilde oynatmaya yetecek kadar gücü var. Anladığım kadarıyla sistemde 2x16 GB ram var. Bu fazlasıyla yeter.
Sadece Rdr2 de mi bu sorun ile karşılaşıyorsunuz yoksa diğer oyunlarda da aynı sorun devam ediyormu?
Birde driver'lar güncel miydi?

hocam 8x2 ram var ayrıca driverler guncel ve sadece yuksek gereksinim oyunlarda aynı hatayı verıyor out of memory hatası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…